Šokantna izjava ministra Beroša: Imamo petu kolonu!

Zahvaljujući danonoćnom i požrtvovnom angažmanu u borbi protiv pandemije virusa COVID - 19 i posljedica zemljotresa u Zagrebu, samozatajni znanstvenik, specijalist-neurolog i aktualni ministar zdravstva, dr. sc. Vili Beroš, stjecajem je okolnosti i mimo svoje volje došao u žižu javnosti i za kratko vrijeme postao uvjerljivo najpopularnija osoba u Hrvatskoj.

Izuzetne prilike traže izuzetne ljude. Tako je to oduvijek bilo - i tako jest. Imamo sreću da smo dobili takvog čovjeka i stručnjaka i prije svega poštenog, časnog i moralnog čovjeka na tom mjestu. Naravno da to ne umanjuje niti angažman i zasluge njegovih suradnika, djelatnika Nacionalnog stožera Civilne zaštite, epidemiologa, liječnika, medicinskih sestara, volontera i svih drugih, a za pohvalu je i disciplinirano i odgovorno ponašanje nacije - što čini se već vodi ka željenom obuzdavanju pandemije.

Pored svih spomenutih kvaliteta vrhunskog stručnjaka i znanstvenika, našeg ministra zdravstva odlikuje još nešto: izrazita operativna i organizacijska sposobnost i otvorenost i izravnost u javnoj komunikaciji s medijima i građanima, na što baš i nismo navikli od naših političara.

Tako je jutros na konferenciji za tisak Nacionalnog kriznog stožera Civilne zaštite, primjerice, iznio jednu prilično šokantnu činjenicu, a koja se sastoji u tomu da su čak i pojedini liječnici s polica sklanjali opremu kako bi stanje prikazali gorim nego što jeste! I pri tomu je otvoreno i izravno podsjetio kako "u svakom ratu postoji peta kolona pa je i mi danas imamo u borbi protiv pandemije".

Doista je teško razumjeti a još teže prihvatiti da čak i u zdravstvenom sustavu, kod liječnika koji bi po svemu morali biti ljudi s posebnim moralnim i etičkim osobinama ima takvih koji su pripravni praviti subverzije i destruirati sustav čijim su dijelom i gdje ostvaruju svoje karijere i zarađuju kruh svagdanji.

Ministar zdravstva zacijelo nije lakomislen čovjek i vjerujemo da svaka njegova riječ ima uporište u činjenicama.

Nadajmo se da će stvar biti istjerana na čistac, a peta kolona raskrinkana, te da će javnost uskoro biti upoznata s detaljima ove destrukcije.

Vrijeme je da jednom zauvijek okrenemo stranicu i počnemo Lijepu našu uređivati kao pravnu državu u kojoj će pored prava postojati i odgovornost - prije i iznad svega kod onih koji rade bilo koje poslove od javnog i društvenog interesa.

Poštovani ministre Beroš, Vama građani ne bez razloga vjeruju i danas ste u ovoj složenoj situaciji u prigodi napraviti neke pomake koji bi mogli biti jako važni za budućnost svih nas.

Nemojte posustati!

 
index Instagram400x230 youtube