Istina o autobusima koji su prevozili navijače iz Hercegovine u Austriju

Članak o prijevozu navijača iz Hercegovine u Austriju privukao je veliku pozornost i izazvao je lavinu komentara,

Neki su i ne pročitavši članak komentirali naslov, a oni drugi koji su ga pročitali shvatili su o čemu se radi. Naravno tu se našli i oni treći, točnije naši federalni partneri koji su jedva dočekali nešto da se umiješaju i dodatno posiju sjeme razdora.

Na kraju teksta je pisalo da je on napisan kao parodija na sva ona događanja oko predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, a kako se našao u kategoriji zabava onda je sve bilo još jasnije.

Još jednom, kao mnogo puta do sada na površinu je izašao animozitet pojedinih medija u Hrvatskoj prema Hercegovcima. Za sve što je negativno isti optužuju Hercegovce, a na toj retorici je poznati pjevač i transformator dva puta osvojio predsjednički mandat. Istina je sasvim drugačija, i oni koji su popljačkali i opustošili Hrvatsku nisu iz Hercegovine, o njihovim imenima nećemo znaju se oni dobro, kao i njihova nedjela zbog kojih su i dobili zatvorske kazne.

Hercegovci nisu nikada odlučili izbore u Hrvatskoj niti imaju neke koristi od predsjednika Hrvatske bez obzira kako se on zvao i iz koje političke opcije dolazio, I ti kandidati se uglavnom sjete Hercegovine kada im trebaju glasovi, a to što Republika Hrvatska pomaže ovdašnje Hrvate je samo mazanje nečijih očiju. Hrvatima ovdje treba nešto više od donacija kulturnim društvima. Hercegovina je Hrvatskoj na svim poljima Hrvatskoj dala svoje najbolje sinove, počev od onih u domovinskom ratu, pa sve do sportaša iz Hercegovine koji su stup sporta u Hrvata.

Hrvati su mali narod i ne trebaju mu nikakve podjele, pogotovo ne ove što potenciraju pojedini mas mediji. Nisu se Hrvati dijelili u ratu, a ne dijele se ni danas kada brane boje reprezentacije Hrvatske. Druga je priča što nekima smeta Hrvatska država i što nikada nisu prežalili onu bivšu državu, pa sada na sve moguće načine pokušavaju razjediniti Hrvate. Ne mogu oni prezirati Hrvate iz Hercegovine koliko oni vole svoju Hrvatsku.

Išli su Hercegovci autobusima braniti Lijepu našu u ratu. Hercegovci idu autobusima svuda gdje igra Hrvatska reprezentacija, Hercegovci će i ubuduće biti tamo gdje je Hrvatska i ići će tamo ne autobusima, nego i pješice ako je potrebno.

 
index Instagram400x230 youtube