Predsjednik Milanović odlikovao posthumno Žarka Lauca poginuloga branitelja iz Domovinskog rata

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio je odlikovanja hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i to pripadnicima 204. vukovarske brigade, 9. gardijske brigade „Vukovi“, 130. brigade Hrvatske vojske iz Osijeka, policije iz Vukovara i Križevaca te jedinice za posebne namjene iz Valbandona.

Prošlo je 30 godina, proći će još 30 godina i pitanje je tko će od nas biti ovdje, ali ono što ste učinili i ono što radite ovih 30 godina za Hrvatsku ne može i ne smije biti zaboravljeno. Neka je slava svima koji nisu među nama, da se ne zaboravi i da ostanemo Domovini vjerni, poručio je predsjednik Milanović na svečanosti u Uredu predsjednika Republike. Čestitajući hrvatskim braniteljima na odlikovanjima i priznanjima, predsjednik Milanović je kazao kako su ih trebali dobiti i ranije, ali da nikada nije kasno zahvaliti im na časnom sudjelovanju u Domovinskom ratu.

Kao časni znak vječnog spomena poginulima za hrvatsku državu u ratu, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom posmrtno su odlikovani Milorad Beg, Goran Štipak i Žarko Lauc. Za teško ranjavanje u Domovinskom ratu, Redom hrvatskog križa odlikovani su Drago Korać, Željko Gobac te posmrtno Zvonko Kovačić.

 
index Instagram400x230 youtube