Milanović u Širokom Brijegu odlikovao Poskok bojnu HVO-a

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović doputovao je u Široki Brijeg, gdje je na prigodnoj svečanosti Prvoj dragovoljačkoj postrojbi – Poskok bojni HVO-a Široki Brijeg uručio odlikovanje Red hrvatskog trolista, za osobite zasluge njezinih pripadnika u Domovinskom ratu.

Odlikovanja su uime Poskok bojne preuzeli Marinko Mikulić, ratni zapovjednik Poskok bojne i Anđelko Ćužić iz Beta satnije, jedan od utemeljitelja i prvih ratnih zapovjednika.

Foto: Fena

Dobrodošlicu hrvatskom predsjedniku poželjeli su i Krešo Ćavar, zapovjednik Širokobriješke brigade, te Mladen Ljubić, predsjednik Organizacijskoga odbora za odlikovanje i predsjednik Udruge prvih dragovoljaca Prve dragovoljačke postrojbe Poskok bojne Široki Brijeg, piše Fena.

Dobrodošlicu Milanoviću iskazao je i Mariofil Ljubić, koji je u vrijeme osnivanja Prve dragovoljačke postrojbe obnašao dužnost dopredsjednika Skupštine BiH.

Uz predstavnike političkoga i vojnoga ustrojstva BiH, svečanosti uručenja odlikovanja nazočili su brojni uzvanici i prijatelji.

Kako je ranije najavljeno, hrvatski predsjednik nakon svečane akademije položio je vijenac i zapalio svijeću kod spomen-križa na Trgu širokobrijeških žrtava.

 
index Instagram400x230 youtube