Sveučilište u Mostaru i REGOS iz Republike Hrvatske potpisali ugovor vrijedan 450 tisuća KM

Sveučilište u Mostaru (SUM) i Središnji registar osiguranika (REGOS) iz Republike Hrvatske potpisali su ugovor vrijedan 450 tisuća KM za izradu digitalne platforme namijenjene personaliziranim mirovinskim informacijama.

Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru (SUMIT) će preuzeti izvođenje ove kompleksne digitalne inicijative.

Uz predstavnike SUM-a i REGOS-a, sastanku i potpisu ugovora su prisustvovali i predstavnici Svjetske banke. Navedeni ugovor dio je većeg projekta pod nazivom "Moja mirovina - Unapređenje usluga REGOS-a na tržištu rada" koji je pokrenut s ciljem unaprjeđenja kvalitete i dostupnosti informacija i usluga na tržištu rada u Hrvatskoj. Projekt "Moja mirovina" ima ukupnu vrijednost od 14 milijuna KM i sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, koji sudjeluje s 85%, dok preostalih 15% financira državni proračun Republike Hrvatske. Provedba projekta započela je u ožujku 2019. i očekuje se završetak do prosinca 2023. godine.

Ovaj projekt nosi veliki potencijal za sve građane Hrvatske. Sveučilište u Mostaru, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje  (HMOZ) i REGOS zajedno će raditi na izgradnji digitalne platforme koja će pružiti individualizirane mirovinske informacije za korisnike usluga. Novoformirana digitalna platforma obuhvatit će sustav za izračun projekcija mirovina, sustav za komunikaciju s pozadinskim sustavima dionika, administrativno sučelje, platformu za prikaz podataka krajnjim korisnicima – Portal i aplikaciju mRegos te sustav za komunikaciju s korisnicima.

Ovaj projekt, koji provode REGOS, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO), SUMIT, Svjetska banka i privatna osiguravajuća društva iz Hrvatske, kao što su Erste d.o.o. –društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, Allianz ZB d.o.o. društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima - skraćeno AZ d.o.o., Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo d.d. i Croatia Osiguranje, ključan je za poboljšanje javnih usluga i informacija o mirovinskom osiguranju u Republici Hrvatskoj.



 
index Instagram400x230 youtube