USKOK istražuje Gruđanina Gorana Marića

Goran Marić ostavku na mjesto ministra državne imovine podnio je 15. srpnja, a samo desetak dana ranije sklopio je jedan od posljednjih poslova – prodaju državnog zemljišta veličine 85,6 hektara u Brodskoj Varoši kod Slavonskog Broda tvrtki Marsonia glas u vlasništvu njegovog prezimenjaka Dragana Marića, koji je također rodom iz Gruda u BiH. Telegram piše kako je taj posao sad dio USKOK-ovih izvida te kako Gorana i Dragana Marića povezuje dugogodišnje nogometno prijateljstvo.

Vlada je, da rezimiramo , 10 dana prije nego je Marić podnio ostavku, na prijedlog Ministarstva državne imovine, na čijem je čelu tada bio Goran Marić, odlučila o prodaji zemljišta spomenutoj tvrtki iz Slavonskog Broda. Odluku je potpisao Andrej Plenković, za provedbu odluke bilo je zaduženo Ministarstvo državne imovine, a ugovor o kupoprodaji u ime Republike Hrvatske trebao je potpisati ministar državne imovine – Goran Marić. U šestoj točki odluke stoji da ona stupa na snagu danom donošenja, dakle 4. srpanj ove godine.


Državno zemljište prodano tvrtki s prihodima 11.875 kuna

No taj ugovor, piše Telegram, još nije sklopljen i sad je predmet USKOK-ovih izvida. Inače, tvrtka Marsonia glas prošle je godine imala prihod od samo 11.875 kuna i gubitak u poslovanju od 59.216 kuna. Osnivač Marsonia glasa je tvrtka Drinus čiji je direktor Alen Marić, sin Dragana Marića. I ta je tvrtka u gubicima, 2017. je bila u minusu od 439.449 kuna, a prošle godine 493.678 kuna.

Goran Marić ostavku je podnio nakon napisa u Jutarnjem da je tvrtkama povezanima sa svojim bivšim šefom Željkom Udovičićem, vlasnikom grupacije u čijem stanu živi sin dosadašnjeg ministra, prodao državno zemljište u zoni u kojoj je dozvoljena gradnja turističkog naselja uz more u Dubrovniku i to po cijeni od 5 milijuna kuna. Index je ranije objavio ikako je Marić stan u Zagrebu dobio po povoljnim uvjetima od franjevaca da bi im zauzvrat dodijelio državnu imovinu za samostan.

 
index Instagram400x230 youtube