Središnji državni ured za Hrvate izvan RH dodjeljuje tisuću stipendija

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio javni natječaj za dodjelu stipendija studentima, pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, za akademsku godinu 2021./2022.

Kako navode iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, za akademsku godinu 2021./2022. značajno je povećan broj i iznos stipendija te će se studentima dodijeliti tisuću stipendija, od čega 250 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj (200 stipendija za pripadnike hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, 30 stipendija za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i 20 stipendija za pripadnike hrvatskog iseljeništva) i 750 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Stipendije se dodjeljuju studentima za jednu akademsku godinu jednokratno, odnosno za razdoblje od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 1.000 kuna (oko 260 maraka).

Pravo sudjelovanja na javnom natječaju imaju studenti koji su upisani u statusu redovitog studenta na javnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Prijava na natječaj obavezno se podnosi u elektroničkom (sva dokumentacija) i papirnatom (prijavni obrazac i obvezna dokumentacija) obliku, a natječaj je otvoren do 19. siječnja 2022. godine.

 
index Instagram400x230 youtube