Most promijenio ime i uveo elektronske glasove

Na stranačkom saboru Mosta održanom u petak, doneseno je nekoliko izmjena vezanih uz rad te stranke.

Iz naziva se uklanja ‘nezavisnih lista’, ostaje samo Most. Novost je i što se mijenja se i sam logo Mosta (uklanja se nezavisnih lista, nema narančaste boje u logu).

Most se određuje kao politička stranka koja okuplja pojedince koji prihvaćaju Mostove političke ciljeve i način političkog djelovanja Povećava se broj članova središnjih tijela Mosta: povećava se broj članova predsjedništva (imat će od 11 do 13 članova) i broj članova Glavnog odbora (55 članova najviše).

Uvodi se elektronsko glasovanje (već na izborima u Mostu ce se tako glasati) Središnje izborno povjerenstvo provodi sve izbore u Mostu i postupa po pojednostavljenoj proceduri.

Uvodi se Klub mladih kao jedno od središnjih tijela Mosta, te tajnik mladih, a osim toga uvodi se i međunarodni tajnik. Tajnika mladih biraju članovi Kluba mladih Mosta i po funkciji je član predsjedništva. On upravlja radom Kluba mladih Mosta i osigurava stručne preduvjete u pripremi i radu Kluba mladih Mosta te brine za provedbu njihovih odluka – obavlja i druge aktivnosti vezano uz rad Kluba mladih Mosta.

Međunarodni tajnik poduzima međunarodne aktivnosti Mosta

U statutu Mosta mijenja se preambula (iz siječnja 2017.) i ona sada glasi

Most je politička opcija koja želi: Hrvatsku jednakih prilika za sve, oslobođenu korupcije i klijentelizma, uređenu kao pravedno i demokratsko društvo u kojemu se poštuje ljudsko dostojanstvo, temeljna ljudska prava i slobode, da je usmjerena zaštiti suverenosti Republike Hrvatske, njezina nacionalnog identiteta te zaštiti njezinih prirodnih resursa i okoliša, da želi neovisno i učinkovito pravosuđe, javnu upravu u službi svih građana, racionalan i efikasan državni aparat, manje poreze te odgovorno i transparentno upravljanje javnim novcem, da će se zalagati za razvoj ekonomskih sloboda uz poštovanje radničkih prava, za obiteljske vrijednosti koje su temelj društvenih vrijednosti, kao i za zaštitu dostojanstva ljudske osobe, da smatra da se razvoj društva treba odvijati u okruženju koje pospješuje cjelovit razvoj ljudske osobe, njegujući pri tome općeljudske kršćanske vrijednosti i kulturu hrvatskog naroda te poštujući vrednote Domovinskog rata.

Unutarstranački izbori u Mostu održat će se do kraja ove godine, istaknuli su na kraju o odlukama donesenim na stranačkom saboru.

 
index Instagram400x230 youtube