Za hrvatsku budućnost: Otkad im je gazda Debeljak, otac devetero djece, uveo poticajne mjere, splitski škverani dobili 144 bebe. I imaju čak 20 trudnica u Brodosplitu!

U posljednje dvije godine rođeno je 144 "malih škveranki i škverana" . Riječ je o novorođenčadi djelatnika splitskog Brodogradilišta, a u DIV Grupi vjeruju da je to rezultat njihovih intrenih demografskih mjera.

Javlja nam to Josip Jurišić, voditelj Odnosa s javnoću ove tvrtke, navodeći kako je trenutačno čak 20 djelatnica Brodosplita u drugom stanju, piše Slobodna Dalmacija.

Jurišić nam je poslao i fotografiju trudnih škveranki Nikoline, Antonije i Jerke, navodeći kako su sve tri pozdravile demografske mjere vlasnika splitskog škvera Tomislava Debeljaka. Debeljak je, inače, otac, devetero djece, a uvođenjem poticaja za mlade roditelje, prije dvije godine, odlučio je dati doprinos poboljšanju ukupne demografske slike, ali i radi očuvanja zaposleničkog kadra, kao i privlačenja novih radnika.

- Statistički podatci pokazuju da se na proširenje obitelji odlučuje sve manje stanovnika Hrvatske. Brodsplit je izuzetak. Od uvođenja mjera, u posljednje dvije godine, rođeno je 144 "malih škveranki i škverana" i njihov broj će uskoro biti povećan - tvrdi Jurišić.

- Brodosplitove demografske mjere uspješno se provode i donose nam veliku sigurnost. Izuzetno sam zahvalna što mi poslodavac pruža potporu tijekom porodiljnog dopusta, pa mogu bezbrižno uživati u majčinstvu. Stoga sam ja i mojih 19 kolegica na rodiljnom dopustu, gdje s veseljem iščekujemo rođenje djece. I opet treba ponoviti da je Brodosplit ne samo generator razvoja i povećanja radnih mjesta nego i pronatalitetna kompanija – ističe pravnica u kadrovskoj službi Antonia Radović (36), trudnica i majka šestogodišnjeg Bepa.

A koje to konkretne novčane stimulacije primaju zaposlenici u škveru, a tiču se pronatalitetne politike tvrtke?

Svim zaposlenicima DIV Grupe za svako novorođeno dijete se isplaćuje neto iznos od 5.000 kuna, a u slučaju da oba roditelja rade u kompaniji - iznos se udvostručuje.

Roditeljima troje i više malodobne djece daje se poseban mjesečni doplatak od 200 kuna za treće i svako sljedeće dijete, što kroz period odrastanja i podizanja djece od strane roditelja iznosi ukupno oko 40.000 kuna po svakom roditelju, odnosno 80.000 kuna ako su oba roditelja zaposlena u kompaniji.

Također u slučaju redovnog studiranja pojedinog djeteta dobna granica se za tu mjeru pomiče s 18 godina na 22 godine ili do kraja redovnog studiranja. Svake godine za blagdan sv. Nikole sva djeca do 15 godina daruju se u najvećem neoporezivom iznosu, te se za tu priliku organiziraju druženja i podjela poklona kako bi im te dane učinili što radosnijima. Oboljeloj djeci zaposlenika doniraju se potrebna sredstva za podmirivanje dodatnih troškova povezanih s liječenjem.

Svim trudnicama ugovor na neodređeno
U Brodosplitu svakodnevno radi preko 2200 radnika, a uvedene mjere pozitivno su utjecale da se mnogi radnici odluče za proširivanje obitelji.

U DIV Grupi se trudimo i nastojimo zadržati i sve postojeće radnike potičući pronatalitetnu politiku pa jedini u Hrvatskoj svakoj radnici koja je zaposlena u bilo kojem od tvrtki iz grupacije temeljem Ugovora o radu na određeno vrijeme, automatski u slučaju trudnoće odnosno porodiljinog dopusta dajemo Ugovor na neodređeno vrijeme, čime se želi otkloniti uzrok odgađanja odluke o roditeljstvu zbog tog možebitnog razloga - tvrde u Div grupi.

Poslijednja izmjena danaPetak, 11 Rujan 2020 14:27
 
index Instagram400x230 youtube