Novi/stari predsjednik HSS-a je ljubuški zet

Ljubuški zet, Krešo Beljak je novi/stari predsjednik HSS-a. Tako je odlučilo 65 posto delegata Glavne izborne skupštine - objavljeno je na stranicama te stranke.

HSS-ovci su u četvrtak, naime, birali stranačko vodstvo i predsjednika između Kreše Beljaka i Željka Leinarta. Osim predsjednika stranke, Skupština je birala i šest potpredsjednika, tri birana člana Predsjedništva te članove i zamjenike članova Nadzornog odbora, Statutarnog povjerenstva i Časnog suda HSS-a.

Predsjednik HSS-a Beljak je nakon debakla na izborima rekao kako je spreman dati ostavku, no od toga je ubrzo odustao, uz obrazloženje kako “nije imao obraza odbiti ljude koji ga podržavaju”.

Stoga se ubrzo kandidirao za predsjednika stranke na izbornoj skupštini 30. srpnja, nakon što je odbor zagrebačke županijske organizacije HSS-a jednoglasno odlučio da ga ponovno kandidira za predsjednika stranke.

- Mislio sam da se neću ponovno kandidirati jer sam napravio mnogo grešaka, no nisam imao obraza odbiti ljude koji me podržavaju - objasnio je tada.

Protiv ove izborne skupštine pobunilo se 14 organizacija, a i Ana Maria Petin, članica Predsjedništva HSS-a.

- Nije se dogodilo ništa neočekivano. Stranka je spala na ovakve igrokaze. Za većinu HSS-ovaca danas nije bila skupština jer farsa koja je protustatutarna, a time i njeni rezultati nemaju vrijednost - komentirala je Petin.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 30 Srpanj 2020 22:33
 
index Instagram400x230 youtube