Za masakr odgovoran splitski pomorac, a evo zašto je krenuo u osvetnički pohod!

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara objavio je večeras da je trostruki ubojica uhićen i zahvalio policiji na brzom djelovanju i informiranju.

“Ovo je desetljećima nezabilježen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom djelovanju i informiranju. Počinitelj je uhićen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvijetliti cijeli slučaj”, napisao je splitski gradonačelnik na Facebooku.

Oko 15.30 sati na Šperunu je napadač ubio prvog muškarca koji je bio na motoru, nekoliko minuta kasnije je zapucao i na drugog mladića u Radmilovićevoj, te zatim na trećeg. Prva dvojica umrla su na mjestu napada, a treći u bolnici.

Dvojica upucanih muškaraca su odmah umrli, a treći je umro na operacijskom stolu u splitskoj bolnici.

Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. Paić i Boban izgubili su život na mjestu događaja, dok je Torlak kasnije preminuo u bolnici.

Ubojica, odjeven u crno i s automatskom puškom u ruci, odšetao je nakon pucnjave put Marjana, a pritom su ga mobitelom snimili prolaznici koji su svjedočili pokolju. Uskoro su centar grada preplavili policajci i krenula je potraga za ubojicom.

Imena ubijenih uskoro su bila poznata, a osobe koje su se spominjale kao ubijene redom su povezane s narkomiljeom. Nakon višesatne potrage, zamjenik načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinke Marko Serdarevićobratio se oko 18 sati javnosti s potvrdom da je policija zbog povezanosti s pucnjavom u Splitu koja je rezultirala s tri smrtna slučaja privela dvije osobe, te da nad njima provode istražne radnje. Uhićenja su provedena u kafiću na Spinutu.

Prema prvim informacijama, počinitelj je F.Z. (25) iz Splita.

Dva rafala

Prema prvim informacijama, osveta je motiv ovog krvavog pohoda. Mladić kojega se sumnjiči da je počinio zločin, prema tim informacijama, bio je zadnjih mjeseci žrtva zlostavljanja dilera zbog navodnog duga koji je prema njima imao njegov brat. Četvrtog na popisu za likvidaciju je, također prema neslužbenim informacijama, tražio kod njegove kuće, ali nije ga bilo.

– Do travnja je bio na brodu, na kojem je proveo 14 mjeseci. Inače je živio uredno, sportaš je, osvajao je puno medalja u taekwondou. Kad se vratio s broda, trojica ubijenih dolazila su mu doma prijetiti zbog navodnih dugova njegova srednjeg brata. U rujnu su mu čak prijetili i nožem, od tada je potpuno rastrojen - ispričali su nam svjedoci, donosi Slobodna Dalmacija.

Poslijednja izmjena danaSubota, 11 Siječanj 2020 21:59
 
index Instagram400x230 youtube