Tužiteljstvo HNŽ otkrilo nove detalje oko ubojstva Nine Ivankovića

Tužiteljstvo HNŽ.a oglasilo se priopćenjem za javnost oko slučaja ubojstva Nine Ivankovića i određivanja pritvora Suniti Hindić. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, Rješenjem Županijskog suda u Mostaru, određen je jednomjesečni pritvor Suniti Hindić (1998.) iz Travnika, trenutno nastanjenoj u Mostaru, zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo „Ubojstvo“.

Naime, Sunita Hindić se sumnjiči da je dana 04.10.2019. godine, oko 7,15 sati u ugostiteljskom objektu „Vila Ivanković“ u naselju Buna kod Mostara, nakon što je došla do ugostiteljskog objekta „Vila Ivanković“ vl. Nine Ivanković, u kojem se nalazio Nino Ivanković, ušavši u sobu u kojoj je isti bio, verbalno se sukobila sa Ninom Ivankovićem, u jednom trenutku htijući ga usmrtiti, ispalila jedan hitac u pravcu njega, od kojeg ispaljenog hica i zadobivene prostrijelne rane je oštećenik Nino Ivanković obilno iskrvario, posljedicom kojeg iskrvarenja je nastupila smrt oštećenika na licu mjesta.

Osumnjičena je neposredno nakon toga napustila lice mjesta, a isto tako utvrđeno je da je često mijenjala adrese stanovanja, odnosno da je boravila na više adresa.

Također, i unatoč ozljedi osumnjičena je u vrlo kratkom razdoblju uspjela pobjeći čak do Bugojna, da bi nakon prijave policiji bila odvedena u JU Bolnicu Travnik, gdje joj je ukazana liječnička pomoć.

Zbog okolnosti koje ukazuju na to, da bi puštanjem osumnjičene na slobodu, postojala opasnost od njenog bijega, Županijski sud Mostar je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenoj.
Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar u suradnji sa MUP-om HNŽ Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo – navedeno je u priopćenju.

 
index Instagram400x230 youtube