Županijski sud: Zatvorska kazna zbog pucanja na supružnike i njihovo dijete

Županijsko tužiteljstvo ŽZH dokazalo je krivnju Lj. L. (1990.) i J. L. (1984.) iz Ljubuškog, zbog kaznenih djela ubojstvo u pokušaju i teška tjelesna ozljeda, na štetu J.P., M.P. i njihovog djeteta L.P.

Optužnicu pred sudom zastupao je tužitelj Josip Aničić, koji je krivnju optuženika dokazao pozivanjem i ispitivanjem svjedoka oštećenika, svjedoka očevidaca događaja, vještaka za balistička vještačenja Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Republike Hrvatske, te vještaka za vještačenje tjelesnih ozljeda. Pored toga, sudu je prezentirano preko 30 materijalnih dokaza.

Presudom, Županijskog suda u Širokom Brijegu, Lj. L. i J. L. osuđeni su na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od po 7 godina i 8 mjeseci.

Lj. i J. L. su 5.12.2019. godine u mjestu Lisice, Ljubuški, pucali iz automatske puške iz vozila BMW kojim je upravljao J. L., na vozilo Golf IV u kojem se nalazio J.P., M.P. i njihovo dijete L.P. Pa kada je J.P. zaustavio vozilo, izašli su iz vozila i fizički nasrnuli na njega, udarajući ga rukama, nogama i kundakom puške po glavi i tijelu. To su učinili u stanju bitno smanjene ubrojivosti zbog toga što je J.P. četrnaest dana prije toga zajedno s još jednom osobom fizički nasrnuo na Lj. L. i odgrizao mu komad uha.

Presuda je nepravomoćna i stranke imaju pravo izjaviti žalbu o kojoj će odlučivati Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

U skladu sa načelom pretpostavke nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo, dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, priopćeno je.

 
index Instagram400x230 youtube