Priopćenje Granične policije: Građanima BiH je dopušten tranzit preko Neuma

Granična policija BiH se oglasila Povodom nedoumica građana, raznih spekulacija, kao i dezinformacija pojedinih medija te navoda Ministarstva vanjskih poslova BiH koje je demantiralo izjavu glasnogovornice Granične policije BiH Franke Vican o dopuštenom tranzitu državljana BiH preko Republika Hrvatske do Neuma.

Obavještavamo javnost da je Granična policija BiH zaprimila informaciju od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, 28. lipnja 2020.godine, da je dopušten tranzit državljanima BiH koji putuju u Neum preko Republike Hrvatske (MGP Doljani – MGP Metković).

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od 25. lipnja 2020. godine, propisano je da državljani BiH koji odlaze u Republiku Hrvatsku dužni su boraviti u samoizolaciji u vlastitom domu ili drugom odgovarajućem prostoru u trajanju od 14 dana od dana ulaska u Republiku Hrvatsku.

Mjera samoizolacije ne primjenjuje se na putnike koji prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku tranzitiraju kroz BiH, Kosovo, Republiku Srbiju i Sjevernu Makedoniju.

Obavještavamo sve građane da prate službene informacije mjerodavnih institucija, a sve informacije o uvjetima i prelascima državne granice možete pronaći i na službenoj instagram stranici Granične policije BiH, kao i na službenoj stranici Granične policije BiH, kako se ovakve dezinformacije ubuduće ne bi pojavljivale, navodi se u priopćenju.

 
index Instagram400x230 youtube