Građanima BiH nije dozvoljen tranzit kroz Hrvatsku do Neuma

Građanima Bosne i Hercegovine nije dozvoljen ni tranzit kroz Hrvatsku ovog jutra, iako su ranije mogli ući u Hrvatsku ukoliko im je krajnja destinacija, naprimjer, bila Neum.

Ova informacija potvrđena je na Graničnom prijelazu Doljani, prenosi portal Klix.ba.

Hrvatska je prije četiri dana uvela mjere samoizolacije za one koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, ali pravila u slučaju tranzita nisu bila najbolje precizirana.

Tako je granicu prethodnih dana bilo moguće preći kada je u pitanju samo tranzit, međutim danas je situacija nešto drugačija.

Bh. građani koji su se uputili u Neum ovog jutra nisu mogli preći granicu, a iz Graničnog prijelaza Doljani su kazali da tranzit kroz Hrvatsku nije dozvoljen.

Treba napomenuti da BIHAMK u svom izvješću za 25. lipanj, dakle dana kada je nastupila nova mjera Hrvatske, izvijestio da građani za tranzit kroz Hrvatsku nemaju obveze samoizolacije.

Šef smjene na graničnom prijelazu Doljani Suad Nuspahić jučer je za Klix.ba rekao da BiH nema nikakav ugovor sa Hrvatskom kada je u pitanju tranzit preko Metkovića s obzirom na to da postoji alternativni put u BiH, preko Svitave

 
index Instagram400x230 youtube