BiH će uzvratiti Hrvatskoj istom mjerom na granicama

Vijeće ministara BiH bi se početkom slijedećeg tjedna moglo službeno odrediti o pitanju posljednje uvedene mjere vlasti u Hrvatskoj za sve koji dolaze iz naše zemlje, a to je obavezna 14-dnevna samoizolacija.

U BiH je nesumnjiv rast novozaraženih koronavirusom, ali taj rast bilježe gotovo sve države regije i mnoge države EUropske unije. Među zemljama u kojima se bilježi porast novozaraženih je i Hrvatska, koja je u zadnja dva dana potvrdila više od 50 novih slučajeva, prenosi klix.ba.

S obzirom na izuzetno strogu odluku o obaveznoj samoizolaciji za sve iz BiH, saznajemo da bi državna vlast BiH  mogla odgovoriti recipročno Hrvatskoj.

Sjednica Vijeća ministara BiH bit će održana 30.lipnja i na toj sjednici će se zauzeti stav kako postupati prema Hrvatskoj.

Od člana Vijeća ministara koji nam je potvrdio da će to biti tema na sjednici saznajemo da BiH cijeni da je situacija s koronavirusom približno slična u ove dvije zemlje te su sve opcije otvorene, pa i ta da BiH uvede obaveznu samoizolaciju za sve koji dolaze iz Hrvatske.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 24 Lipanj 2020 18:19
 
index Instagram400x230 youtube