Bez odstupanja: Nema izbora u BiH

Ministarstvo financija BiH u nacrtu proračuna kojeg bi danas trebalo razmatrati Vijeće ministara BiH nije predvidjelo novac za održavanje izbora.

Dokazuje to i dokumentacija koja je u posjedu Oslobođenja, a koja je tek u srijedu popodne dostavljena Tajništvu Vijeća ministara BiH.

Nacrtom Proračuna koji je pripremio ministar financija Vjekoslav Bevanda, za Središnjo izborno povjerenstvo BiH predviđeno je izdvajanje 2.999.000 KM, što je dovoljno samo za redovno funkcioniranje SIP-a.

To znači da Bevanda u nacrtu poračuna nije planirao izdvajanje novca za provedbu lokalnih izbora ove godine. Štoviše, HDZ-ov ministar financija BiH proračun za SIP umanjio u odnosu na prošlogodišnji.

IMG-20200229-WA0000.jpg

Prema dokumentaciji, proračun budžet SIP-a za 2020. godinu je za 49 tisuća maraka manji u odnosu na prošlogodišnji, koji nije bio “izborni”.

Oslobođenje podsjeća da je lider HDZ-a BiH Dragan Čović nekoliko puta izjavljivao da neće biti osiguran novac za provedbu lokalnih izbora sve dok se ne poništi odluka o izboru članova SIP-a.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 18 Lipanj 2020 08:50
 
index Instagram400x230 youtube