Očekuju se brojni dolasci u BiH, postoji mogućnost ‘unosa’ zaraze

U Federaciji Bosne i Hercegovine tijekom protekla 24 sata testirane su 632 osobe, od kojih su dvije pozitivne na koronavirus (Covid-19), a radi se o slučajevima registriranim u Zeničko-dobojskoj županiji.

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravstvo Goran Čerkez ocijenio je danas u sklopu redovitog online obraćanja kako je stanje u FBiH pod kontrolom i da je epidemiološka situacija stabilna.

Istaknuo je kako su do sada u FBiH ukupno testirane 33.273 osobe, od kojih je 1013 bilo pozitivno, te kako trenutno u FBiH postoji 95 aktivnih pozitivnih slučajeva oboljenja. Prema prezentiranim podacima, u FBiH je do sada oporavljen 881 pacijent.

Dodao je i kako je 17 pacijenta na bolničkom liječenju, ali nijedan nije na respiratoru. Čerkez je istaknuo kako Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva nije predložio mjeru ukidanja samoizolacije, jer su smatrali da se treba sačekati kraj svibnja.

– Očekuje se dolazak velikog broja građana u BiH tijekom blagdana. Nećemo moći kontrolirati situaciju i postoji mogućnost ‘unosa’ zaraze – poručio je.

Izrazio je razumijevanje za građane koji žele posjetiti obitelj u BiH, ali je poručio kako se moraju pridržavati mjera zaštite.

– Na svakome je da se odgovorno ponaša u sljedećim danima – istaknuo je Čerkez.

 
index Instagram400x230 youtube