Evo prekršajnih naloga koje pišu Hrvatima na granici

Evo prekršajnih naloga koje pišu Hrvatima na granici Foto: hercegovina.in

Evo kako izgledaju prekršajni nalozi osoba hrvatske nacionalnosti koje pokušavaju doći na svoju djedovinu u BiH, piše hercegovina.info.

Pravnik Ivan Ćuro, koji je tražio ocjenu ustavnosti ovakvih naloga, ustupio je našem portalu prekršajne naloge koje su članovi njegove obitelji i prijatelji dobili na granici.

Prvi prekršajni nalog (identitet poznat redakciji) odnosi se na osobu koja je iz Švicarske pokušala doći u BiH s važećom putovnicom RH. Na granici su mu važeću putovnicu proglasili nevažećom i napisali prekršajni nalog na 200 maraka.

 

U drugom slučaju radi se osobi koja je sa osobnom iskaznicom RH ušla u BiH. Takav dokument ima tisuće bh. Hrvata, koji su sada za BiH stranci. I on je počašćen s 200 maraka kazne, što se prepolovljava ako plati odmah.

Na nalozima piše da su predočili dokumente koji nisu propisani za prelazak bh. granice. Zanimljivo je da Vijeće ministara danas raspravlja o ovoj temi – odnosno “ulasku stranaca u BiH”. Takav naslov su prenijeli brojni mediji, premda je posve jasno da se ovdje ne radi o strancima, nego o državljanima BiH koji rade ili se školuju u RH i dalje.

 
index Instagram400x230 youtube