Prva online sveučilišna klauzura 21. svibnja

Digitalna transformacija obrazovanja V2“ naziv je šeste klauzure koja će se održati 21. svibnja u 12.00 sati u organizaciji Sveučilišta u Mostaru s partnerima SRCE, CarNET, HT Eronet te medijskim partnerom Večernjim listom.

Ovo je prva online klauzura Sveučilišta koja će se prenositi live streamom SUM TV-a te putem Radio televizije Herceg Bosne. Poveznica za live stream će biti dostupna na web stranici Sveučilišta sum.ba.

Pozdravna obraćanja će imati rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Damir Boras te prof. dr. Dragan Primorac, hrvatski liječnik i znanstvenik.

Klauzura je podijeljena u tri radna panela koja će završiti panel raspravom. U prvom panelu dekani fakulteta će govoriti na koji način se nose s pandemijom korona virusa kada je u pitanju organizacija nastave i funkcioniranje fakulteta.

U panelu „Digitalizacija osnovnih i srednjih škola“ svoja izlaganja će imati svi predstavnici institucija i organizacija koje sudjeluju u navedenom procesu digitalizacije osnovnih i srednjih škola koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku za koju su prvi koraci planirani u rujnu. Na panelu će sudjelovati i dr.sc. Andrijana Prskalo Maček, zamjenica ravnatelja CARNET-a koja će govoriti o iskustvu digitalizacije u Republici Hrvatskoj.

„Digitalna transformacija obrazovanja“ panel je u kojem će uz SUMIT sudjelovati predstavnici Sveučilišnog računskog centra SRCE.

Klauzuru Sveučilište organizira u suradnji i s Koordinacijom ministara znanosti, obrazovanja, kulture i sporta županija u kojima se nastavni plan i program izvodi na hrvatskom jeziku kao važnim partnerom u cijelom procesu.

5f1f7b44635b96b76f31.jpeg

 

 
index Instagram400x230 youtube