Potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić: Članovi Predsjedništva vrše napad na temelje katoličke vjere

Potpredsjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine Ružica Jukić je kritike članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića na račun najavljenog održavanja mise u Sarajevu za žrtve Bleiburga ocijenila kao "napad na temelje katoličke vjere".

Ove poruke je Jukić nazvala "nevjerovatnim", te je osudila, kako je kazala, miješanje u rad jedne vjerske zajednice.

- Pogotovo, kada se ima u vidu da se radi o članovima Predsjedništva, koji nisu katolici, niti su izabrani od strane Hrvata – konstatirala je potpredsjednica VSTV-a BiH.

- Zašto gore navedena dva člana predsjedništva, ne prozvaše muslimanske svećenike, koji su uz tekbir, učili jasin i kasidu „O Hažetu“ , za duše šehida.Tom prilikom je Muftija Muamer ef.Zukorlić , tražio da vlada Republike Srbije otvori arhive i da dozvoli obiteljima stradalih, da sa znaju gdje se nalaze mezarja stradalih. Stradalih na isti način, kao ovi iz Bliburga, tj. likvidiranih, bez ikakvog suđenja - napisala je na Fb. profilu.

- Stječem dojam, da su svi Hrvati „zločinci“ po rođenju i da su zločini koje su počinili pripadnici hrvatskog naroda , veći od svih zločina, koje su počinili pripadnici drugih naroda,koji su se dogodili u povijesti! Zločinci, koji su pripadnici drugih naroda i kada počine zločin, bivaju proglašeni herojima. Škole i ulice dobijaju nazive po imenima tih zločinaca. Uvijek mi je na pameti rečenica:“Pobjednici pišu povijest.“ Kada ste najmanji narod u jednoj državi, onda teško da možete biti pobjednik - navela je dodajući da se ovime skreće pažnja s ključnih tema, odnosno afera koje su se dogodile u posljednje vrijeme.

- Jasno je i da članovi predsjedništva, pokušavaju na ovaj način ponovo usmjeriti gnjev naroda na Hrvate i katoličku zajednicu, kao dežurne krivce za sve u vojoj državi , kako bi se skrenula pozornost sa Afere „Asim“, Afere „Respiratori“, donošenjem „Korona zakona“, kojim su oštećeni samo umirovljenici/ penzioneri itd.,da ne nabrajam dalje afere iz kojih se jasno vidi da pojedinci moraju odgovarati, da bi ova država mogla funkcionirati - zaključila je Ružica Jukić.

Poslijednja izmjena danaSubota, 09 Svi 2020 10:35
 
index Instagram400x230 youtube