Dr. Landeka: Dom zdravlja Ljubuški povećao broj usluga

„Produženi vikend na području grada protekao je mirno, nije bilo većih problema u radu službi u sklopu Stožera CZ-e.

Primijećen je povećan broj ljudi na kupalištima uz rijeku Trbižat ali uz upozorenje naših policijskih službenika ti problemi su riješeni,“ rekao je na početku današnjeg izvješća dr. Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški.

Kako je najavljeno danas je počeo rad Doma zdravlja s povećanim broja usluga i prema očekivanju povećan je broj pacijenata koji su se jutros javili u Dom zdravlja. Iz Doma zdravlja apeliraju na strpljenje i podsjećaju na nužnost poštivanja svih propisanih pravila kao i poštivanje epidemioloških mjera.

„Nadamo se da ćemo moći nastaviti s planom vraćanja u puni kapacitet rada već u narednom tjednu, ali još je rano o tome govoriti, pratit ćemo epidemiološku situaciju te ćemo našu javnost izvijestiti do kraja tjedna,“ kazao je Landeka.

Nastavlja se uzimanje briseva na Covid-19 preko mobilnog tima Zavoda za javno zdravstvo.

 „Imamo još jedan dio djelatnika u domovima za starije i nemoćne osobe s područja našega grada koje moramo testirati sukladno zapovjedi Stožera CZ-e. Prema indikacijama liječnika testiramo i ostale osobe koje imaju simptome sumnjive na koronavirus ili su bili u kontaktu s pozitivnim osobama,“ kazao je doktor Landeka.

Na kraju današnjeg izlaganja uputio je poziv osobama koji su se ovih dana vratili iz inozemstva, ako to nisu uradili do sada,  da se jave u Dom zdravlja i budu pod nadzorom liječnika slijedećih četrnaest dana

 
index Instagram400x230 youtube