Tužitelj iznenađen jer nitko nije uhićen zbog respiratora

Povjerenstvo za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine pokrenulo je istragu o radu Federalne uprave civilne zaštite od proglašenog stanja prirodne nesreće u Federaciji BiH 16. ožujka 2020. godine.

Članica povjerenstva Sanela Prašović - Gadžo kazala je za N1 da ovo Povjerenstvo ima mandat da radi na način da sami pokreću istragu, te da su obavijestili Federalnu upravu civilne zaštite te su zatražili da u roku od pet dana dostave Povjerenstvu podatke o svim nabavkama koje su provodili od 16. ožujka do danas, odnosno o njihovom radu.

Odgovarajući na pitanje postoji le mogućnost da se slučaj nabavke respiratora preko tvrtke Srebrna malina završi kao regularan, odnosno da se sve zakamuflira, zastupnica SBB-a u Parlamentu FBiH je kazala kako zaista želi da vjeruje da se u BiH zakon još uvijek poštuje i da će pravosudne institucije reagirati na pravi način.

"Razgovarala sam sa jednim tužiteljem koji je rekao da je iznenađen jer još nisu krenula uhićenja jer je toliko sve jasno, očigledno. Mene posebno iznenađuje Agencija za lijekove BiH koja je izdala odobrenje tvrtki Srebrena malina da može uvesti respiratore nakon što su došli. To je sve vrlo čudno. Uznemirava me posebno način na koji se komunicira. I premijer Novalić i Alagić iz Federalne uprave civilne zaštite imaju manipulativni način komuniciranja s javnošću. Evo primjer. Novalić otišao na aerodrom, dočekao respiratore, tamo kazao da je Vlada FBiH izvršila nabavku, a kada je pokrenuta cijela priča, onda je Novalić dao izjavu i rekao da Vlada nema ništa s tim i da je Federalna uprava CZ zadužena za to. Prva izjava Alagić je bila da je Srebrena malina jedina tvrtka koja je uspjela nabaviti neophodnu medicinsku opremu u roku. Po čemu je jedina, koje su druge tvrtke? I nije u zadanom roku, rok je bio do 15. 4 i još rok nije ispoštovan jer nisu svi došli respiratori", komentirala je za N1.

 
index Instagram400x230 youtube