Nezapamćeno niska cijena goriva na Tioilu stvorila kolonu automobila [video]

Cijena nafte na svjetskom tržištu dovela je do naglog pada i na bh. benzinskim crpkama, a sudeći prema snimku koji stiže iz Travnika, benzinske crpke se skoro pa natječu u spuštanju cijena.

Kolone automobila zabilježene su na benzinskoj crpki Tioil pored magistralnog puta M-5 iz pravca Vlašića prema Travniku, a kolone automobila koje već nekoliko sati otežavaju odvijanje prometa napravljene su zbog cijene goriva od 1,21 KM po litru, piše Klix.ba.

Do prije nekoliko dana slične gužve zabilježene su i ispred benzinske crpke ABA u Travniku, koja se nalazi nekoliko stotina metara niže od Tioila gdje je i danas cijena goriva, druga najniža u ovom gradu, i to 1.41 KM po litru.

Ipak i na jednoj i na drugoj benzinskoj crpki zabilježene su najniže cijene goriva u srednjoj Bosni što je sigurno ponajviše obradovalo vozače.

Podsjetimo, Tioil je još jednom imao najjeftinije gorivo u BiH, i to u Ljubuškom na "staroj benzinskoj". Kasnije se pak ta tvrtka našla u središtu skandala oko preprodaje biodizela vozačima automobila bez njihova znanja.

Tioil opet obara rekorde, međutim, upitno je što (ne)rade nadležne inspekcije, jer je u ovom trenutku cijena dizela na dvije benzinske Tioila u Ljubuškom 1,51 KM, dok je cijena benzina 1,61 KM, što je za 30 te 40 feniga skuplje od cijena u Travniku, a ukupna propisana dozvoljena marža iznosi 25 feniga po litru goriva.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 26 Travanj 2020 17:42
 
index Instagram400x230 youtube