Popuštanje mjera moguće sljedeći tjedan

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez govorio je na današnjoj pres-konferenciji o mogućem popuštanju mjera, te naveo kako bi to moglo biti već od sljedećeg tjedna.

S obzirom da nema povećanja oboljelih, Čerkez je naveo kako je to dobra osnova za popuštanje određenih mjera tijekom narednog tjedna.

"U narednom razdoblju, odnosno početkom sljedećeg tjedna na osnovu naših preporuka očekujemo da i Krizni stožer civilne zaštite prihvati mjere predložene, a to su mjere prvenstveno mogućnost izlaska osoba preko 65 godina i djece", istako je Čerkez.

"Mjere će se ukidati postepeno, pratit ćemo što se događa. Molim stranovništvo na strpljenje, prvenstveno da se ne vode s mjerama koje su u regiji, odnosno o popuštanju mjera ako se dogode prije nego kod nas, jer je BiH prvi slučaj bio 9. ožujka, prema tome moramo biti vrlo oprezni", istaknuo je.

Također je rekao kako postepeno vraćanje normalizaciji života ne znači vraćanje "normalnom životu", nego životu koji bi trebao biti pun opreza i kojem bi svi morali doprinijeti kao društvo da situacija ostane ovakva.

 
index Instagram400x230 youtube