Solak: Moguće i otvaranje frizerskih salona

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez najavio je na današnjoj konferenciji da će od idućg tjedna početi s ublažavanjem mjera.

Kakve planove imaju članovi Kriznog stožera za naredno razdoblje, otkrio nam je načelnik Federalnog stožera civilne zaštite Fahrudin Solak.

"U Stožeru su stručnjaci od virusnih do epidemiologa, stručnjaka iz oblasti javnog zdravlja, i oni su zaduženi prošlg tjedna da pripreme određene scenarije kako i u kojim se uvjetima mjere mogu olakšati. Idućeg tjedna će, najvjerovatnije, biti olakšica za umirovljenike, odnosno za starije od 65 godina, i za mlađe od 18, odnosno za maloljetnike. Ako ostane ovakav, zadovoljavajući trend, mjere će sigurno biti olakšane", rekao je Solak.

"Što se tiče malih obrtničkih radnji, moguće je i popuštanje mjera koje se odnose na njih. To se odnosi i na frizerske salone, kozmetičke salone i one koji imaju jednog do dva uposlenika. Ali, ostaje na snazi poštivanje protokola nošenja maski, zaštitnih rukavica i držanja socijalne distance", rekao je Solak.

 
index Instagram400x230 youtube