Zbog čega nema službene potvrde o zadnjem smrtnom slučaju u mostarskoj Covid bolnici?

Sinoć je na Klinici za COVID-19 u Mostaru preminula jedna osoba, ali službene potvrde i dalje nema.

“Nema službene potvrde. Koliko god zvučalo apsurdno, radi se o pitanju nadležnosti. Kasno sinoć preminula je osoba sa mjestom prebivališta u Čitluku koja je bila smještena na Klinici za COVID-19 u Mostaru. Na pitanje zašto nema službebne potvrde iz HNŽ, kazali su da je uzorak koji je uzet, dolazi iz druge županije, pa prema tome nadležni iz ZHŽ moraju voditi taj zapisnik”, javila je reporterka N1, prenosi Dnevni list.

Kontaktirala je i Krizni stožer ZHŽ.

“Kažu da se radi o pacijentu koji je prebivao u Čitluku te da se ne vodi ni kod njih u evidenciji. Iako se radi o osobi koja je preminula sinoć u kasnim satima, nema još uvijek službene potvrde niti jedne županije”.

“Taj pacijent za zdravstvo i službenu analitiku ne postoji”, rekla je u javljanju uživo reporterka N1 Tina Jelin -Dizdar.

Radi se muškarcu rođenom 1959. godine iz Čitluka, kojem je zdravstveno osiguranje u Ljubuškom, iz kojeg ga je vozilo hitne medicinske pomoći prije nekoliko dana dovezlo u mostarsku Covid bolnicu u teškom stanju.

Ove informacije za Klix.ba je potvrdio direktor Doma zdravlja u Ljubuškom Ivan Landeka.

“On je iz Čitluka, ali je naš osiguranik i testiranje je uradila naša liječnica, te pratila njegovo zdravstveno stanje. S obzirom na to da je imao srčane probleme i upalu pluća uputila ga je u mostarsku Covid bolnicu s našim vozilom hitne, gdje je na žalost preminuo”, kaže Landeka.

 
index Instagram400x230 youtube