HNŽ: Na koronavirus pozitivno dvogodišnje dijete, 3 liječnika i 3 medicinske sestre s odjela ortopedije

Tijekom protekla 24 sata u SKB Mostar testirano je ukupno 118 uzoraka, pozitivno ih je devet sa područja HNŽ-a od čega osam u Čitluku i jedan u Mostaru.

U izolacijskom bloku Covid bolnice SKB Mostar nalazi se 27 pacijenata od čega 10 u respiratorskom centru što je izolacijski centar broj 1, a 17 u izolacijskom centru broj 2. Devet pacijenata je na mehaničkoj ventilaciji odnosno respiratoru, a deset na terapiji kisikom.

“Imamo jednu dobru vijest, u izolacijskom centru Covid bolnice blok broj 2, gdje se nalaze pacijenti sa srednje teškim stanjom i pacijenti koji su u oporavku izmještena je pacijentica 65-godište koja je zaprimljena u bolnicu 30. ožujka ove godine. Prije nekoliko dana je bila na respiratoru, a sada je zahvaljujući velikom trudu svih kolega, primarno kolega sa anestezije, anesteziologa koji vode respiratorski centar pacijentica je jučer izmještena na naš blok i osjeća se dobro. Trenutno je uz blažu potporu kisika i nadamo se njezinom skorom oporavku. Ovaj vijest svima pruža utjehu da će sav trud koji ulažemo zdravstveni i organizacijski uroditi plodom, te da će biti puno više koristi i sigurno ćemo ovu bolest pobijediti bez obzira što nam se nekada čini da smo u beizlaznoj situaciji”, kazao je specijalist infektologije na Kliniki za infektivne bolesti SKB Mostar, dr. sc. Siniša Skočibušić.

Nadalje, od početka travnja 31 djelatnik bolnice je u samoizolaciji, od čega 11 pozitivnih s različitih odjela, jedan hospitaliziran i riječ je uglavnom o obiteljskim kontaktima.

„Za vikend je potvrđeno novo stanje i to ulazi u ovu brojku od 11 pozitivnih. Dakle, imamo 6 novih pozitivnih slučajeva u SKB Mostar, 3 liječnika i 3 medicinske sestre s odjela za ortopediju. Analiza ostvarenih kontakata je u tijeku i o tome je još prerano govoriti i od dr. Ravlija očekujemo narednih dana očitovanje vezano za stanje na terenu, kako je došlo do zaraženja ovih liječnika i medicinskih sestara. Tijekom dana, biti će određena samoizolacija za djelatnike toga odjela, te će brojka djelatnika SKB-a u samoizolaciji porasti za 7-10 novih“, ustvrdio je Juka više puta naglasivši da se radi o podatcima SKB Mostar.

U HNŽ-u najmlađa osoba pozitivna na COVID-19 je rođena 2018. godine, a najstarija 1922. godine. Proječna dob osoba zaraženih koronavirusom je 50 godina života.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 13 Travanj 2020 14:20
 
index Instagram400x230 youtube