Konferencija za medije Stožera civilne zaštite HNŽ [video]

Istaknuto Konferencija za medije Stožera civilne zaštite HNŽ [video]

Ukupan broj trenutno unesenih u platformi jeste 174 pozitivna na korona virus u HNŽ, rečeno je to ispred Stožera Civilne zaštite HNŽ.

"Od ovog broja u Mostaru 55, Konjic 28. Konjic stoji na ovoj brojci i to je izvandereno. Jablanica ima obiteljske slučajeve i one koji se nisu pridržavali mjesra Poslije niza testiranja koje smo obavili u Čitluku s više klastera, firmi, samostan, Majčino Selo, svećenike, obiteljske konekcije ima 66 pozitivnih. Visoka je to brojka i najveća u županiji'', rekao je dr. Nermin Avdić direktor Zavoda za javno zdravstvo HNŽ.

Istaknuo je kako je mišljenja da će u Čitluku zaustaviti rast oboljelih u Čitluku te da se to dogodilo jer nisu mogli reagirati na vrijeme, odnosno, jer su reagirali sa zakašnjenjem od šest dana.

''Čapljina je imala iskorak jedne velike obitelji i posjeta gdje se taj broj popeo na 15. Sve je to nepridržavanje mjera koje smo proveli. Preminuli je bio nepokretan i bilo je puno posjeta njemu i obilazaka. Rodbinu ne treba obilaziti. Ako treba pomoći, činite to do ispred vrata'', rekao je dr. Avdić.

 
index Instagram400x230 youtube