Zabrana kretanja u HNŽ: Mogu li Ljubušaci prema Neretvi?

Istaknuto Zabrana kretanja u HNŽ: Mogu li Ljubušaci prema Neretvi?

Zabrana kretanja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji nastupila je jutros u 5 sati.

Zapovijed koju je u četvrtak na izvanrednoj sjednici donio Županijski stožer civilne zaštite o zabrani kretanja građana na području HNŽ-a, izvan mjesta prebivališta, s ciljem ograničavanja kretanja između općina i gradova unutar HNŽ, izazvala je  nejasnoće i negodovanje Hercegovaca uz Neretvu.

Brojni punktovi

Tako npr.  Mostarci ne mogu ići, primjerice u Čitluk, Ramu ili Ravno. Kretanje van mjesta prebivališta građanima je omogućeno samo uz posjedovanje propusnice izdate od strane županijskog/općinskog/gradskog stožera civilne zaštite.

PU Mostar postavila je brojne kontrolne točke, punktove. Naređeno je rukovoditeljima organizacijskih jedinica PU Mostar i policijskim službenicima koji budu raspoređeni na kontrolne točke da postupaju u skladu s naredbom Stožera civilne zaštite.

Iz ostatka BiH može se u HNŽ

Stanovništvo HNŽ-a je blokirano u svojim općinama/gradovima. Donijetom odlukom zatečeno je bilo i stanovništvo drugih dijelova Hercegovine.

No svi građani iz ostatka Bosne i Hercegovine bez problema mogu putovati u Mostar i ostatak HNŽ-a, uz poštivanje odredbi o policijskom satu.

Tako npr. Ljubušaci i Gruđani mogu u Mostar i Neum, ali ne i obratno, jer stanovništvu iz drugih županija nije uskraćeno pravo ulaska u HNŽ i prolaska kroz ovu županiju.

 

 
index Instagram400x230 youtube