U HNŽ-u još dva slučaja zaraze koronavirusom, ukupno 24 [video]

Istaknuto U HNŽ-u još dva slučaja zaraze koronavirusom, ukupno 24 [video]

Još dvije osobe iz Konjica pozitivne su na covid-19, što je ukupno 24 potvrđena slučaja zaraze tim virusom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), izvijestio je u srijedu Stožer civilne zaštite HNŽ-a.

-U protekla 24 sata na području HNŽ-a na covid-19 testirano je ukupno 36 uzoraka, od čega su dva rezultata bila pozitivna, dok se za pet uzoraka čekaju rezultati. Do sada su u ovoj županiji registrirana ukupno 24 pozitivna bolesnika na covid-19 , od čega 17 u Konjicu i 7 u Mostaru – izjavio je infektolog Jurica Arapović.

Kada je u pitanju spolna raspodjela oboljelih, ustvrdio je kako je 60 posto muškaraca i 40 posto žene.

Naglasio je da je prosječna dob pacijenata 47 godina, najmlađi ima 37, a najstariji 70 godina, te da je u izolacijskom bloku Klinike za infektivne bolesti u Mostaru trenutno šest težih i srednje teških bolesnika.

-Zdravstveno stanje svih bolesnika je stabilno s tim da su dva bolesnika na respiratoru, prvooboljeli i starija ženska osoba iz ZHŽ-a koja je jučer priključena na respirator. Ostali bolesnici su u srednje teškom stanju, s tim da se neki od njih već i oporavljaju. Dakle, oni su stabilno, bez zahtjeva za respiratorom. Jedan bolesnik iz Konjica, koji je zaprimljen prije dva dana, je na potpornoj terapiji kisika i on za sada stabilno – ustvrdio je dr. Arapović.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 25 Ožujak 2020 16:40
 
index Instagram400x230 youtube