ŽZH: Troje oboljelih, 1000 u izolaciji; zlouptrebljavaju se dozvole za kretanje [video]

Istaknuto ŽZH: Troje oboljelih, 1000 u izolaciji; zlouptrebljavaju se dozvole za kretanje [video]

 Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi u Vladi ŽZH Tomislav Pejić potvrdio je kako su tri osobe sa područja ŽZH pozitivne na koronavirus.

”Nakon otkrivanja prvog zaraženog testirali smo još dva direktna kontakta i oba su bila pozitivna na koronavirus”, rekao je Pejić.

Dodao je kako su sinoć urađena još dva testiranja i da su oba testa negativna te kako su danas testirane još četiri osobe, a rezultati se očekuju tijekom dana.

Naveo je kako je prvozaražena osoba najvjerojatnije inficirana virusom u vremenskom razdoblju nakon 13. ožujka od osoba iz inostranstva.

”Te osobe koje su sada u Hrvatskoj i Njemačkoj su u samoizolaciji, testirane su i nemaju simptome koronavirusa”, naveo je Pejić.

Napomenuo je kako će s današnjim danom u izolaciji biti oko 1000 osoba u samoizolaciji na području ŽZH.

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić naveo je kako pojedinci zloupotrebljavaju dozvole za kretanje.

”Dozvole koje se izdaju vezane su za kretanja od mjesta stanovanja do mjesta zaposlenja i one se ne odnose za kretanje za privatna druženja po lokalnim gostionicama, lovačkim kućama i slično”, rekao je Ćosić.

Napomenuo je kako će policija intezivirati rad na otkrivanju prekršitelja i od danas će svakog prekrištelja propisanih mjera prekršajno kažnjvati i javno objaviti imena.

 
index Instagram400x230 youtube