Potvrđen treći izvor zaraze: Ne isključuje se mogućnost izoliranja HNŽ-a

Istaknuto Potvrđen treći izvor zaraze: Ne isključuje se mogućnost izoliranja HNŽ-a

U drugom dijelu današnjeg dana očekujemo još uzoraka za testiranje'', rečeno je na konferenciji za medije Kriznog stožera HNŽ koja je danas održana u Mostaru.

Trenutno su u HNŽ-u 24 pozitivna pacijenta od toga 17 u Konjicu i sedam u Mostaru, prenosi Bljesak.info. Dr. Jurica Arapović rekao je kako su sve osobe pozitivne na koronavirus u kućnoj izolaciji, a trenutno je u izolacijskom bloku šest bolesnika, od toga pet njih iz HNŽ-a.

''Zdravstveno stanje bolesnika je stabilno, s tim da su dva na respiratoru, prvooboljeli i gospođa iz Širokog Brijega. Ostali su u srednje-teškom stanju s tim da se neki od njih već i oporavljaju'', rekao je dr. Arapović.

Epidemiološkim izvidom novozaraženi u Mostaru je imao kontakt prethodnih pet dana s osobom iz Republike Srpske, kojoj je potvrđen infekcija korona virusom i najvjerojatnije se radi o tom kontaktu.

Na području HNŽ-a izdano je 1184 rješenja o samoizolaciji, u protekla 24 sata izdano je 195. Policija uvodi rigoroznije mjere a civilne zaštite će angažirati povjerenike...

 

 
index Instagram400x230 youtube