Općina Prozor-Rama: Nema dolaska bez potvrde o testiranju na koronavirus

Stožer Civilne zaštite općine Prozor-Rama na čijem je čelu načelnik Jozo Ivančević donio je nove mjere zaštite stanovništva.

Zbog proglašenja stanja nepogode uzrokovane pojavom koronavirusa na području općine Prozor-Rama obvezno će se evidentirati osobe s prebivalištem izvan te općine prilikom samog dolaska.

Sa ciljem zaštite stanovništva općine Prozor – Rama od koronavirusa (COVID 19) na svom području, određuje se obveza svih osoba koje nemaju prebivalište na području općine Prozor – Rama, a borave na području ove općine, da se žurno jave u općinski Ured Civilne zaštite, telefonski na broj 121, po potrebi i osobnim dolaskom, sa ciljem evidentiranja i zaprimanja potrebnih uputa vezanih za stanje nepogode na području općine Prozor – Rama.

Osobe koje nemaju prebivalište na području općine Prozor – Rama, a planiraju boraviti na području općine Prozor – Rama duže od 12 sati ili duže od početka policijskog sata, obvezni su se javiti u Ured Civilne zaštite općine Prozor – Rama, osobnim dolaskom, sa ciljem evidentiranja i zaprimanja potrebnih uputa vezanih za stanje nepogode na području općine Prozor – Rama.

Da bi se osobama iz članka 1. Ove Odluke odobrio boravak na području općine Prozor – Rama, potrebno je da posjeduju i predoče rezultat osobnog testiranja na bolest koronavirusa (COVID 19), ne stariji od 48 sati u odnosu na sat prijave u ured Civilne zaštite Prozor – Rama. Osobama kojima je u drugim općinama i gradovima određena zaštitna mjera samoizolacije, kao i osobama bez odgovarajućeg testa na koronavirus biti će zabranjen boravak na području općine Prozor – Ramastoji u odluci.

 
index Instagram400x230 youtube