Dobre vijesti: Aluminij danas i službeno dobio novu šansu za početak

Aluminij je danas kako doznaje Vecernji.ba i službeno dobio novu šansu od Vlade FBIH koja je uvažila ponudu partnera.

Vlada je na sastanku koji je održan u Sarajevu odobrila ugovor nakon što su strateški partneri uvažili sve što je Vlada tražila da se korigira u ugovoru.

Riječ je o ugovoru "Abraham grupacije" o zakupu dijela imovine Aluminija Mostar.

Predstavnici ove grupacije imali su i sastanak s radnicima Aluminija nedavno koji su tada kazali kako su pronašli realno i održivo rješenje koje će spriječiti bankrot ovog poduzeća. Skupština Aluminija je već zakazana.

Veseli me da je jedan ozbiljan posao koji smo radili u posljednje vrijeme stvorio partnersko razmišljanje i doveo do sporazuma i da proces može otpočeti kroz donošenje odluka na skupštini Aluminija za desetak dana.
Tada bi se trebao potpisati sporazum i početi teći svi predviđeni rokovi, izjavio je za Fenu predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, komentirajući informaciju da su Vlada FBiH i Abraham grupa postigli sporazum koji predviđa ponovno pokretanje proizvodnje u mostarskom Aluminiju.

Dragan Čović ističe kako je sporazumom, o čijem sadržaju javnost još nije upoznata, predviđeno da već u roku od dva ili tri mjeseca počne upošljavanje prvih par stotina bivših radnika Aluminija koji to žele.

Zaustavljanjem pandemije i izvanrednog stanja koje imamo sad, a što će se vjerujem dogoditi u razumnom vremenskom roku, riješit će se i sva administrativna pitanja i pokrenuti proizvodnja – zaključuje Čović.

 
index Instagram400x230 youtube