U ŽZH evidentirano osam dojava građana za osobe koje se ne pridržavaju mjera samoizolacije

Naredba Federalnog stožera Civilne zaštite o uvođenju zabrane kretanja građana na području Federaciji Bosne i Hercegovine u vremenu od 18 do pet sati stupa na snagu danas i trajat će do daljnjeg.

Iz te naredbe izuzeti su svi zaposleni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusom kao i zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama.

U Zapadnohercegovačkoj županiji evidentirano je osam dojava građana za osobe koje se ne pridržavaju mjera samoizolacije, dok se i u toj županiji provodi dezinfekcija ulica i javnih površina.

Kada je u pitanju Mostar jučer je održana telefonska sjednica na kojoj je usvojena dopuna zapovijedi u kojoj se nalaže izbjegavanje bliskog kontakta od najmanje dva metra u zatvorenom i jedan metar na otvorenom prostoru, a zapovijeda se odgoda svih javnih događanja i svih oblika okupljanja više od 10 osoba.

U protekla 24 sata u Prozor Rami izvršena je provjera 16 osoba kojima su izdate zdravstvene mjere samoizolacije, te je utvrđeno da se sve osobe pridržavaju zadatih uputa. Na području općine u protekla 24 sata prijavljeno je 26 osoba koje su stigle iz inostranstva i drugih općina iz BiH te će im tokom dana biti izrečena zaštitna zdravstvena mjera samoizolacije. Ukupan broj evidentiranih pristiglih osoba iz inostranstva na području te općine je 185.

Iz Doma zdravlja Neum potvrđeno je da nema izrečenih novih mjera o samoizolaciji, a svi kojima je izrečena ta mjera uredno se javljaju liječnicima.

 
index Instagram400x230 youtube