Za vikend promjenjivo vrijeme

Jutros je u Bosni i Hercegovini uglavnom sunčano. Pretežno oblačno je na sjeverozapadu Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Sokolac 0; Drvar 1; Livno 2; Bugojno i Široki Brijeg 3; Bjelašnica, Doboj, Grude, Jajce, Sanski Most, Stolac i Zenica 4; Banja Luka i Tuzla 5; Mostar, Prijedor i Srebrenica 6; Bijeljina, Ivan Sedlo, Sarajevo i Zvornik 7; Neum i Trebinje 9; Bihać 10; Ljubuški 11; Gradačac 12°C.

Danas postepeno naoblačenje sa sjevera i to većinom od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Prije podne oblačnije na području Krajine. Najviše sunčanog vremena će biti na jugu zemlje. U večernjim satima slaba kiša u Bosni. Prije podne vjetar slab južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na istok i sjeveroistok umjerene jačine. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U subotu, 14.03.2020., u Bosni i Hercegovini oblačno. Kiša može padati u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C.

U nedjelju, 15.03.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša u nizinama u centralnim i istočnim područjima, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C.

 
index Instagram400x230 youtube