Vodeće novinske agencije Europe u Sarajevu će raspravljati o digitalnom tržištu

Federalna novinska agencija (FENA) domaćin je proljetne konferencije Europske alijanse novinskih agencija (EANA) koja će se od 1. do 3. travnja ove godine održati u Sarajevu.

Riječ je o najvećem medijskom skupu organiziranom u Bosni i Hercegovini, jer je najavljen dolazak preko 30 generalnih direktora ili predsjednika uprava novinskih agencija iz cijele Europe, među kojima su i globalno utjecajne agencije, poput francuskog AFP-a ili njemačke agencije DPA.

Ključna tema konferencije je „Novi prihodi od digitalnih tržišta“, što znači da će sudionici skupa biti fokusirani na raspravu o korištenju mogućnosti koje agencijama pružaju digitalne platforme.

- Domaćinstvo ove konferencije za nas je velika čast i priznanje. Iako je ovo izazovan projekat za Fenu, sretni smo što ćemo u Bosni i Hercegovini ugostiti čelne ljude nekih od najutjecajnijih medija u Europi. Vjerujemo kako je ovo odlična prilika za turističku i svaku drugu promociju Sarajeva i Bosne i Hercegovine, ističe direktor FENA-e Elmir Huremović.

 
index Instagram400x230 youtube