Ljubušak Herceg izrazio zadovoljstvo što Mostar konačno dobiva Kliniku za dječje bolesti

Nakon dvije godine političkih prepucavanja, napokon je postignut dogovor o izgradnji Klinike za dječje bolesti pri Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Hercegovačko-neretvanska županija konačno je dala jamstvo za vraćanje kredita Saudijskom fondu za razvoj.

O ovom projektu, ali i drugim aktualnim pitanjima za BHRT je govorio premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg.

Objavljen je međunarodni natječaj za prikupljanje ponuda za izgradnju zgrade Klinike za dječje bolesti.

“Radostan sam što je postupak otkočen. To je životno važan projekt, jedan od onih ključnih u postupku razvitka naše županije i šireg podneblja, jer njegovim konačnim provođenjem osiguravamo najbolje moguće uvjete za svaki oblik potrebne medicinske skrbi za najranjivije među nama, za one na koje smo najosjetljiviji – našu djecu. Tu nema niti smije biti političke dimenzije”, izjavio je za BHRT predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg.

U postupku provođenja natječaja osim SKB-a Mostar, sudjeluju i predstavnici Saudijskoga fonda koji je odobrio kredit za zdravstveni sustav HNŽ, a koji je u cijelosti preuzela županijska vlada.

”Izuzetni su napori uloženi u to da nam ova sredstva uopće budu na raspolaganju i ponosan sam na to. Kao prvi čovjek izvršne vlasti u HNŽ, učinit ću sve što je u mojoj moći kako bismo u što kraćem roku vidjeli strojeve na terenu, odnosno kako bi krenuli radovi na izgradnji zgrade Klinike za dječje bolesti u Mostaru”, poručio je Herceg.

 
index Instagram400x230 youtube