Danas kiša i temperature do 20 stupnjeva, najavljene veće padaline za vikend

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je oblačno s kišom. Djelomično vedro i bez padalina na području Krajine.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica 4 stupnja, Prijedor 9, Livno 10, Gradačac i Ivan-sedlo 11, Banja Luka, Doboj, Jajce i Tuzla 12, Bijeljina, Bugojno, Sokolac 13, Grude, Sanski Most, Sarajevo i Zvornik 14, Bihać, Srebrenica i Zenica 15, Široki Brijeg 16, Stolac i Trebinje 17, Ljubuški i Mostar 18 i Neum 21 stupanj.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 931hPa, za 13hPa je ispod normale i raste.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Djelomično vedro na području Krajine. U Bosni slaba kiša, više padalina u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno, povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Uz nestabilno, vjetrovito i povremeno tmurno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, kod osjetljivih osoba danas su moguće nešto jače tegobe, ponajviše u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije.

Pri tome će opća slika biti lošija u Hercegovini, pretežno zbog obilnijih padalina, u odnosu na ostatak Bosne i Hercegovine.

U četvrtak, 7.11.2019., u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

U petak, 8.11.2019., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab južnog smjera. Jačanje juga tokom noći na subotu. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.

U subotu, 9.11.2019., u Bosni i Hercegovini novo jače naoblačenje koje će uvjetovati kišu. Više padalina u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 
index Instagram400x230 youtube