Ljubušaci, pripadnici HVO-a na misi u groblju na Udori

U nedjelju, 29. rujna 2019. u groblju na Udori u 11,00 sati sv. Misu služio je stolački župnik don Rajko Marković. Na sv. Misi sudjelovalo je nekoliko desetaka vjernika, kako mještana tako gostiju i prijatelja.

Ove godine bilo je više svijeta sa svih strana, jer je bila nedjelja, a na sv. Misi nazočili su i Ljubušaci pripadnici HVO-a tenkisti, koji su u Domovinskom ratu skupa s domaćim braniteljima na ovim prostorima branili i obranili hrvatske interese. Dumo ih je na početku sv. Mise pozdravio i izrazio radost što su se nastavila ovakva druženja i u miru, što je okupljeni svijet s odobravanjem prihvatio i naše goste srdačnim pljeskom nagradio. Poslije sv. Mise goste iz Ljubuškoga pozvali su na ručak roditelji i obitelj Ivana Šutala-Bojića s Dubrave, koji je u Domovinskom ratu bio pripadnik iste postrojbe.

Poslije sv. Mise tenskisti su položili vijenac uz molitvu i svijeće kraj spomen obilježja za poginule branitelje, kako Ljubuških tako i za sve poginule branitelje na Drenovačkom bojištu.

O tenkistima

Ljubuški tenkovski vod osnovan je 19.12.1992 god. pri 4. Brigadi HVO-a "Stjepana Radića" Ljubuški, da bi kasnije prerastao u samostalnu tenkovsku satniju. Djelovao je gotovo na svim ratištima od Drenovca - Kupresa – Uskoplja. Godine 1994. djelovali su u sklopu Druge Gardijske Brigade HVO-a.

Nažalost, poginuli su Ilija Bebek i Živko Brkić, dok je šest tenkista ranjeno, a nedavno nas je iznenadnom smrću napustio Ivan Loboja.

S nama su.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 01 Listopad 2019 11:04
 
index Instagram400x230 youtube