Fra Jozo Zovko: „Komunistički režim iz Beograda: “Selo Međugorje treba zapaliti i uništiti do temelja!“

Gospa u Međugorju ukazala se šestero djece, kad je na ovim prostorima vladao komunistički režim. Režim koji se obračunavao sa Katoličkom crkvom, izrazito i izuzetno, proračunato, hladno, bezobzirno, agresivno i nasilno.

Hrvatski kardinal i mučenik, blaženi Alojzije Stepinac bio je otrovan i ubijen, hrvatski svećenik i mučenik, blaženi Miroslav Bulešić bio je ubijen u crkvi.
Mnogi svećenici i časne sestre bili su zlostavljani, maltretirani, omalovažavani i ubijeni, od izrazito proračunate, nasilne i agresivne milicije i tajne službe. Stotine tisuće ljudi, u komunističkoj Jugoslaviji je nastradalo, pod budnim okom Josipa Broza Tita. U tim surovim, hladnim i opasnim vremenima, Gospa se ukazala nevinoj dječici u brdovitom hercegovačkom kraju, u selu Međugorju.

Dobro upućeni izvor iz Hrvatske policije, posjetio je Međugorje nekoliko puta, svjedočio mi je o svom ozdravljenju za vrijeme hodočašća u Međugorje. Razgovarali smo o Međugorju nakon što sam ga posjetio i, ovako je komentirao vidjelice, osobito Mirjanu. „Oni su prošli maltretiranje od milicije, odmah kad su krenula ukazanja. Naravno, bilo je prisutno psihičko maltretiranje od strane milicije i tajne službe. Znali su oni to raditi jako dobro. Međutim, oni su maltretirali djecu. A znamo kakve to posljedice ostavi na djecu. Da li su ih tukli, ne znam, ali znam da su prolazili ozbiljnu torturu koja je na njima mogla izazvati psihičke posljedice.“

70152062_539839830156042_315543353087229952_n.jpg

Vatikan, osobito tadašnji Papa, sveti Ivan Pavao II., koji je reagirao odmah i, angažirao Josepha Ratzingera, inače, znanog i kao papa Benedikt XVI., da istraži situaciju u Međugorju. Da se Vatikan nije umiješao, jugoslavenske tajne službe bi vrlo brzo i efikasno riješile problem Međugorja već u začetku. Međutim, kao što zna Hrvatska policija, tako je bilo poznato i Vatikanu, milicija i tajne službe maltretirali su djecu, da li su ostale psihičke posljedice na vidjelicama?!

Vatikan je zatražio da se vidjelice podvrgnu psihološkoj analizi koja bi trebala pokazati njihovu potpunu psihološku sliku. Nakon detaljnih analiza, razgovora i, provjera, psihološke analize su pokazale, da su vidjelice iz Međugorja u potpunosti psihički zdrave.

Fra Jozo Zovko, tadašnji župnik u Međugorju, ovako nam opisuje izuzetno mučne događaje kad su počela ukazanja: „Šestero djece bili su tako uporni. Pred roditeljima, pred odraslim župljanima. Roditelji su plakali, ali nisu mogli promijeniti izjavu djece. Djeca su ostala uporna i, uporno govorila „DA, Gospa se ukazuje, Gospu gledamo.“ Svi su kazali da su lašci, da to nije istina, da to ne može biti, da su to izmislili, da netko manipulira njima, da su im neprijatelji dali nešto pojesti ili popiti. Oni su uporni bili. „NE, Gospa se ukazuje.“

Ubrzo su reagirale i tajne službe komunističkog režima, zajedno sa milicijom. Oni su proveli „svoju istragu“. Svjedoči fra Jozo Zovko, kako je djecu maltretirala liječnica, koja je jasno dala do znanja da je ateist: „Tu milost su, na početku, osjećali i neprijatelji. Odmah su ustali, kako je zaustaviti. Sjećam se „krika“, liječnice koja se proglasila da je ateist, petog dana ispitivanja djece. „Vi rušite SISTEM! Vi rušite sistem deco, kad kažete da se Gospa ukazala! Vi, slinava i balava deca rušite SISTEM!“ Jakov je zapamtio tu riječ kao dječačić i kaže mi: „Fra Jozo, kako mi rušimo sistem?! Možeš li nam objasniti, kad jedna liječnica kaže: „Vi rušite sistem!“ Zagrlio sam dijete i rekao mu: „To ne znači ništa! Kad bi ja znao, rekao bi ja tebi.“

70671101_2859224377425175_7495032658133516288_n.jpg

Naravno, taj strah komunističkog režima bio je izuzetno pojačan, jer je „drug Tito“, preminuo prije samo mjesec dana.Fra Jozo Zovko, svjedoči da je vidio dopise, koje mu je pokazala sekretarica komiteta Zora. Veliki strah dolazio je iz Moskve, Beograda, Sofije i Varšave, koje su slali komunističke vođe, preplašeni od Gospinih ukazanja u malom selu Međugorje.

„Sjećam se, kad ona meni, te faksove, dopise, depeše, tako se izrazila, pokazuje i kaže: „Evo vidite što piše Moskva, Varšava, Sofija, Beograd. To treba zatrti, to treba uništiti! Nije bio govor o zaustavljanju, kako zaustaviti Međugorje, već, nema Međugorja! Umiješali su se u narod, u djecu, na konferencije i, sad su se počeli čitati referati: „Kako je to neprijateljsko! Kako je to rušenje sistema! Diranje u temelje revolucije i sl.“ Beograd je poslao dopis: „Selo Međugorje treba uništiti i spaliti ako treba!“ – svjedoči, snažno, hrabro i u vjeri Kristov i Gospin vojnik, fra Jozo Zovko.

Komunistički režim, se izuzetno plašio, velikog i snažnog Gospinog apostola, svetog Ivana Pavla II., koji je u tom razdoblju, prvih ukazanja u Međugorju, bio Papa. Sveti Ivan Pavao II., se izuzetno efikasno i rezolutno obračunao sa komunističkim režimima. Komunističke tajne službe, iz svih komunističkih zemalja, jako dobro su znale da je izuzetno opasno, „igrati se“, sa ovim velikim Papom, zato i nisu bili drastični prema Međugorju.

Već sam spomenuo u članku, da se nije Vatikan umiješao, da sveti Ivan Pavao II. nije reagirao i, zaštitio Međugorje, komunistički režim bi se razračunavao izuzetno drastično sa Međugorjem, kao što vidimo iz dopisa komunističkih vođa. Zato je, izrazito žalosno i otužno, čitati članke i komentare, slabo upućenih, da je Vatikan protivnik Međugorja i sl. Vatikan posjeduje sve dokumente o početcima ukazanja u Međugorju, Vatikan prati Međugorje konstantno, desetljećima.

Čitam o tome kako je kardinal Hoser, imenovan od Pape, dočekan u Međugorju, izjasnio se izrazito pozitivno o Međugorju. Zar vi mislite, pogotovo vi u Međugorju, da će Vatikan, slati samo one velikodostojnike koji su „najavljeni“. Desetljećima se po Međugorju šetaju tajne službe, ne samo iz komunističkih zemalja. Sve se prati, sve je dokumentirano, vjerujte, sve Vlade u svijetu, koje preferiraju „moć“, imaju itekako dokumentirane spise o Međugorju, od svojih tajnih službi. Tajne službe vam nisu pisale pisma da najave svoj dolazak.

Tko je zaštitio Međugorje?! Prije svega Međugorska Gospa. Gospa je djelovala i preko svoga velikog apostola, svetog Ivana Pavla II. koji je itekako pratio situaciju u Međugorju. Gospa se, u svojim porukama, po čitavom svijetu, osobito prošlog stoljeća, osobito fokusirala na borbu protiv „Crvenog zmaja – komunizma“ i, ona pobjeđuje i ona će ga pobijediti.

Veliki zagovornik Međugorja,Gabriel Amorth, jedan od najvećih egzorcista u povijesti Katoličke crkve, kaže da je sotona za vrijeme egzorcizma priznao: „Mrzim Karola Wojtylu. Svi ga mrzimo. Htio sam uništiti svijet, ali je on oborio komunizam u Rusiji i Istočnoj Europi prije negoli sam ja uspio u svome naumu. Ja sam ih stavio u stanje vječnog užasa. Drugi svjetski rat moje je remek – djelo. No ono što je slijedilo poslije, komunizam, s milijunima mrtvih te posebno glad i patnja cijelih naroda, bio je moj posljednji udarac koji sve nadilazi. Poljak je pridonio da se nanovo zapale svjetla. A onda mi je oteo mlade iz ruka. Već su bili moji. Već sam ih navodio na zlo. Živjeli su za mene, netko svjesno, a netko nesvjesno. On mi ih je ugrabio. Zbog toga ga mrzim. I zauvijek ću ga mrziti.“ Ovaj dio je uzet iz knjige Gabriele Amorth i Paolo Rodari, Posljednji egzorcist, Moja bitka sa Sotonom; Naklada Benedikta.

Potičemo vas i da pogledate videa koja smo priložili u članku, svjedočanstva velikog Kristovog i Gospinog apostola, te sina svetog Franje Asiškog, fra Joze Zovka. Njegova svjedočanstva citirali smo u članku.

Prekrasne replike Međugorske Gospe, koje smo priložili u članku, možete nabaviti u Nakladi Benedikta u Zadru. Isto tako vas potičemo da potražite naslove koje je izdala Naklada Benedikta: „Kako prepoznati zamke Zloga, Posljednji egzorcist, Psihijatar u Paklu, Summa Daemoniaca, Velike hereze, Stari i novi neprijatelji Katoličke crkve, Kako je nastala Reformacija.“

Milosrdni Isuse, od srca Ti zahvaljujem što nam šalješ svećenike i časne sestre. Hvala Ti što si nam poslao svetog Ivana Pavla II., Gabriela Amortha, papu emeritusa Benedikta XVI. i fra Jozu Zovka. Draga braćo i sestre u Kristu, potičem vas na molitvu za svećenike, časne sestre, biskupe, kardinale i papu Franju! Dragi naši svećenici i časne sestre, hvala vam što ste se odazvali pozivu Isusa Krista, Sina Boga živoga!



Poslijednja izmjena danaUtorak, 17 Rujan 2019 23:55
 
index Instagram400x230 youtube