DIES ACADEMICUS: Sveučilište u Mostaru obilježava 46. obljetnicu

Povodom 46. obljetnice Sveučilišta u Mostaru od 4. do 8. prosinca bit će upriličena manifestacija Dani Sveučilišta (Dies Academicus).

Službeni početak obilježavanja bit će u ponedjeljak, 4. prosinca, kada će biti obilježen dan osoba s invaliditetom, a istoga dana program je posvećen i dobitnicima Rektorove nagrade te dobitnicima priznanja Studentskoga zbora Sveučilišta u Mostaru. Drugoga dana obilježavanja bit će dodijeljeni ugovori novim asistentima koji su zaposleni kroz program sufinanciranja Federalnoga zavoda za zapošljavanje, kao i certifikati polaznicima Train+ programa.

Svake godine u okviru Dana Sveučilišta održava se i promocija doktora znanosti kojih je ove godine ukupno 27, a svečano promoviranje doktora znanosti održat će se 6. prosinca u Sveučilišnoj galeriji u Kampusu Rodoč. Odavanje počasti poginulim studentima i djelatnicima Sveučilišta u Mostaru održat će se u kampusu SUM-a 7. prosinca, nakon čega će u Sveučilišnoj galeriji u Kampusu Rodoč biti upriličena svečana dodjela počasnog doktorata prof. dr. sc. Draganu Ljutiću, rektoru Sveučilišta u Splitu.

Akademiji likovnih umjetnosti, jedinoj članici Sveučilišta kojoj sjedište nije u Mostaru, posvećen je središnji događaj obilježavanja Dana Sveučilišta (Dies Academicus), svečana sjednica Senata. Svečana sjednica Senata, koja se po prvi puta održava izvan Mostara, bit će upriličena 8. prosinca na Širokom Brijegu. Na svečanoj sjednici Senata sudjelovat će rektori iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske te će u sklopu svečanosti biti dodijeljene plakete i povelje pojedincima i institucijama koji su doprinijeli razvoju i promociji Sveučilišta u Mostaru.



 
index Instagram400x230 youtube