Ekonomski fakultet Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku u službenom posjetu SUM-u

Dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Boris Crnković posjetio je Sveučilište u Mostaru te se tom prigodom susreo s rektorom Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoranom Tomićem.

Sastanku su uz rektora Tomića i dekana Crnkovića nazočili doc. dr. sc. Franjo Takač, Voditelj Sveučilišne televizije SUM TV i pročelnik studija Novinarstva na Filozofskome fakultetu SUM te profesorica prof. dr. Josipa Mijoč i asistentica mag. oec. Ivana Jobst s Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima i modelima suradnje, o važnosti pokretanja interdisciplinarnih studija iz područja ekonomije, informatike, prava i sličnih interdisciplinarnih područja. Također, razgovaralo se o važnosti kreativne industrije u visokom obrazovanju te kako je nužno pronaći načine njene primjene u ekonomskim područjima, ali i u visokom obrazovanju suvremenog doba.

Po završetku sastanka s rektorom Sveučilišta u Mostaru, gosti sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku posjetili su Filozofski fakultet gdje je održan sastanak s dekanom Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Draženom Barbarićem na kojemu je potpisan sporazum između Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Sporazum je potpisan u svrhu razvijanja akademske suradnje na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini.

Glavni cilj suradnje potpisnika sporazuma jest uspostavljanje i razvijanje zajedničkih aktivnosti vezanih za predstavljanje i objavljivanje rezultata znanstvenih i stručnih istraživanja obaju strana u inozemstvu, organiziranje gostujućih predavanja u svrhu razmjene znanstvenih i stručnih iskustava i znanja, zajednički rad na popularizaciji i promociji znanosti, poticanje studentskih praksi u okviru organizacije znanstvenih, stručnih i kulturnih događanja radi stjecanja stručnih i praktičnih znanja studenata, kao i sudjelovanje studenata u razmjeni praktičnih i znanstveno-istraživačkih spoznaja.

 
index Instagram400x230 youtube