Završen 21. međunarodni ljetni karneval u Čapljini, sudjelovalo i Karnevalsko društvo „Prolog“

Krunjenjem kraljice karnevala, proglašenjem njezinih pratilja i velikom vatrometom završen je službeni dio dvodnevnog, 21. međunarodnog ljetnog karnevala u Čapljini.

Kao šlag na završnicu slijedili su koncert grupe „Crvena jabuka“, te Karneval after party u Craft caffeu u Čapljini.

Vrhunac karnevalske svečanosti bilo je krunjenje Kraljice 21. međunarodnog ljetnog karnevala u Čapljini. Tu laskavu titulu ove godine ponijela je Laura Soče iz Trebižeta. Lentu, krunu, poklon i cvijeće novoj kraljici uručio je dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine. Za prvu pratilju izabrana je Francesca Gallusi iz Italije, dok je Ana Bilić, članica mažoretkinja HKD „Napredak“ iz Busovače, druga pratilja. Lente i darove prvoj i drugoj pratilji, uručio je Ivan Raguž, predsjednik Turističke organizacije „ Čapljinka“, domaćina i organizatora karnevala.

KarnevoK13-Prolog.jpg

Na 21. međunarodnom karnevalu, sudjelovali su karnevalisti iz šest zemalja - BiH, Hrvatske, Slovenije, Italije, Crne Gore i Srbije. Domaće snage predvodile su čapljinske mažoretkinje s čak pet koreografija – juniorke su s vodstvom karnevala i Limenom glazbom HKUD „Seljačka sloga“, predvodile karnevalsku povorku i predstavile se prve, na pozornici, potom su slijedile koreografije „Sladoledi“, „Voćkice“, „Karnevalski koktel“ i „Rokerice“, zatim HKUD „Seljačka sloga“, Trebižat - Čapljina, HKD „Napredak“, Busovača i Karnevalsko društvo „Prolog“, Prolog kod Ljubuškog, čija je koreografija „Divljaci“ zaključila predstavljanje na pozornici. Iz Hrvatske su nastupili „Veseli Old Timeri“, Rijeka, pa Udruga „Lumber klub“ iz Opatije, KU „Žaba“, Ivanić Grad, KU „Cirimigini“, Solin. Boje Italije branile su po brojnosti članova skromne, ali po odijevanju vrlo dojmljive karnevalske grupe Amici carnevale di Venezia, Padova i Mirandela. Iz Crne Gore stigli su „Kosmopolitanke“ iz Tivta, a iz Srbije „Čivijaški karneval“ iz Šapca. Sloveniju je predstavljalo Šjeme vrbovo iz Ilirske Bistrice.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 19 Kolovoz 2019 18:25
 
index Instagram400x230 youtube