U Posušju odžana komemoracija povodom smrti Zdravka Bešlića-Bokića

Današnjom komemoracijom, građani Posušja, obitelj i prijatelji oprostili se od dugogodišnjeg kolege, prijatelja i sugrađanina Zdravka Bešlića-Bokića. Prepuna kinodvorana u Posušju bila je pretijesna za sve koji su se htjeli oprostiti od Zdravka Bešlića-Bokića.

Suze se nisu mogle zaustaviti u mnoštva građana nakon obraćanja njegovih prijatelja. Prisutnim su se redom obratili Zdenko Klepić bivši zapovjednik vojne policije HVO. Klepić je istakao veliku važnost pokojnog Zdravka u svim operacijama HVO u Herceg-Bosni. Nakon Klepića emotivniji govor imala je Bokićeva bliska prijateljica i stranačka kolegica Helena Lončar nakon njenog govora suze se nisu mogle zaustaviti i zaista je približila njegove dnevne rituale u njegovom životu, te kako je savjesno i pošteno obavljao svoj rad. U ime županijskog HDZ prisutnima je obratio Predrag Kožul koji je kazao kako je pokojni bio veliki borac i radnik, te kako je u teškoj bolesti bio u službi svog Hrvatskog naroda. Posljednji koji se obratio okupljenima na komemoraciji bio je dr.Dragan Čović koji je kazao:

‘’Zdravko Bešlić nastojao je očuvati istinske vrijednosti, boreći se za dobrobit svakog naroda i čovjeka.

Ugledanjem na lik i djelo Zdravka Bešlića, predsjednik HNS Čović pozvao je na očuvanje njegovih zalaganja u budućem radu. Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine ovim putem još jednom iskazuje zahvalnost za predani rad i doprinos g. Zdravka Bešlića, te izražava iskrenu sućut svim ožalošćenima”.

Komemoraciju je vodila Zdravka Pišković s radio postaje Posušje, a u uvodu dvije pjesme izvela je klapa Grga iz Posušja. Zastave na svim općinskim institucijama su na pola koplja. Pokop našeg sugrađanina obavit će se danas u 18h na groblju Martića Križ u Posušju.

Dragi Zdravko, neka ti laka Hrvatska zemlja!

 

 
index Instagram400x230 youtube