Sveučilište u Mostaru obilježava 45. obljetnicu

Povodom 45. obljetnice Sveučilišta u Mostaru od 2. do 14. prosinca bit će upriličena manifestacija Dani Sveučilišta (Dies Academicus). 

Službeni početak obilježavanja bit će 2. prosinca kada će biti obilježena deseta obljetnica postojanja Ureda za studente s invaliditetom, a ponedjeljak 5. prosinca posvećen je dobitnicima Rektorove nagrade, dok će u utorak 6. prosinca biti dodijeljeni ugovori novim asistentima koji su zaposleni kroz program sufinanciranja Federalnoga zavoda za zapošljavanje.

Svake godine u okviru Dana Sveučilišta održava se i promocija doktora znanosti kojih je ove godine ukupno 40, a istoga dana 7. prosinca održat će se i dodjela počasnog doktorata hrvatskom liječniku i sveučilišnom profesoru prof. dr. sc. Draganu Primorcu.

Otkrivanje spomenika na kampusu SUM-a svim pokojnim studentima i djelatnicima Sveučilišta u Mostaru održat će se 8. prosinca, nakon čega će u Sveučilišnoj galeriji u Kampusu Rodoč biti upriličena dodjela počasnog doktorata prof. dr. sc. Marinu Milkoviću, rektoru Sveučilišta Sjever.

Središnji je događaj svečana sjednica Senata 9. prosinca na kojoj će sudjelovati rektori iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske i na kojoj će se dodijeliti plakete i povelje pojedincima i institucijama koji su doprinijeli razvoju i promociji Sveučilišta u Mostaru.

Akademiji likovnih umjetnosti, jedinoj članici Sveučilišta kojoj sjedište nije u Mostaru, posvećen je jedan dan obilježavanja - 13. prosinca kada će biti upriličena promocija diplomanada i održati će se 394. sjednica Senata SUM-a.

Posljednjeg dana obilježavanja 14. prosinca Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru obilježit će 5. godina postojanja.

Većina događaja će biti održana u Sveučilišnoj galeriji u kampusu Rodoč.

 
index Instagram400x230 youtube