Vremenska prognoza za HR i BIH [svakodnevna]

Ponovno se nevjerovatne izmišljotine šire i pišu po portalima i medijima, a jedna od njih je jedna izjava kao " klimatolozi za ovo što se sada događa smatraju da nije viđeno 2000 godina ", misli se na valove vrućina u Europi i " nove toplinske rekorde ", kao da se nikad nisu događali!!

Izgleda da su mnogi “ prespavali “ ekstremno hladno vrijeme diljem Europe sredinom 7. mjeseca uz postavljene rekorde po zapadnoj i srednjoj Europi.

Uz to izgleda da, kad krenu vrućine u 7. mjesecu odmah olako “ padaju rekordi “, a kad neprimjereno zahladi što je realno gledano nenormalnije, e onda nema rekorda i to je “ samo vrijeme ili normalno vrijeme “.

Ovi " klimatolozi " su očigledno trebali učiti i znati za predmet i znanost paleoklimatologiju, koja proučava klimu kroz povijest Zemlje, u sastavu čega se zna da su se valovi i gorih vrućina uvijek znali događati u Europi.

Kao što možete vidjeti na slikama, valovito kretanje mlaznih struja, razmještaj tlaka zraka oduvijek su u jednom dijelu sjeverne Hemisfere ili Euroazije omogućavali da vrijeme jako oscilira ( toplo - hladno, hladno - toplo ).

Uz razmještaj tlaka zraka i strujanja između Tropa i Polova ( u ovom slučaju radi se o strujanjima od Sjevernog pola do Ekvatora ) uvijek je na jednom kutku Euroazije bilo toplije, dok je na drugome hladnije.

U ovom slučaju val vrućine uz visok tlak zahvatio je zapad, jugozapad dio srednje i sjeverozapadne Europe, dok je s druge strane zapadni dio Rusije, preko Crnog mora do Bliskog istoka zahvatio prodor neobično hladnog zraka iz Arktika.

Valno kretanje mlazne struje, brojni vremenski ekstremi i velike oscilacije u vremenu na malom i većem geografskom prostoru kao što možete vidjeti na slikama događali su se ciklički i povezani su sa tranzicijom prirodnog globalnog zagrijavanja pod djelovanjem Sunca u globalno hlađenje, koje nam uskoro stiže.

Uz to sjeverni Atlantik se hladi također što će itekakve posljedice imati na Europu, pogotovo tokom zima u budućnosti.

Seizmičke i vulkanske aktivnosti su pojačane, tako da erupcije vulkana, pogotovo one jake eksplozivne uz silne izbačene čestice pepela u atmosferu mogu regionalno donijeti prinudno hlađenje na Zemlji.

Dakle ovdje imate mnoštvo objašnjenja kako dolazi i do zahlađenja i zatopljenja, zatim kako dolazi do vrućina i hladnoća.

Za sve postoje objašnjenja, jer se sve i prije događalo, jer da se i prije nije događalo, jednakom učestalošću i jačinom, onda ne bi imali ni objašnjenja za ovakve pojave.

Nikakve veze s tim nema lažna teorija" antropogenog globalnog zagrijavanja, niti današnje moderne klimatske promjene ili najnoviji naziv klimatska kriza ".

 
index Instagram400x230 youtube