Vremenska prognoza za HR i BIH [svakodnevna]

Danas i Idućih dana nastavlja se normalno ljetno vrijeme uz obilje sunca.

Uz jači razvoj oblaka tokom današnjeg, zatim sutrašnjeg dana i ponedjeljka u jugozapadnoj, dijelu srednje i jugoistočne Bosni, zapadnom, južnom i centralnom dijelu Srbije, sjeveru Crne Gore, jugozapadu, zapadu i dijelu centralne sjeverne Makedonije, sjevernoj Hercegovini i zaleđu Dalmacije lokalno treba očekivati lokalne kraktotrajne grmljavinske pljuskove.

Također je ponegdje moguće kratkotrajno jače grmljavinsko nevrijeme. Jutarnje temperature će se idućih dana uglavnom kretati od 14C do 27C, a najviše dnevne od 24C do 33C lokalno do 34C. Puhati će uglavnom slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.

Sredinom i u drugoj polovini idućeg tjedna uz dotok svježijeg zraka sa sjeveroistoka Europe atmosfera će se destabilizirati, tako da će diljem regije oko sredine i na kraju idućeg tjedna biti lokalnih grmljavinskih pljuskova i jačih grmljavinskih oluja.

Slike koje prikazuju razmještaj tlak zraka nad sjevernom Hemisferom, uključujući naravno i Europu za naš dio regije ne daju nikakvu mogućnost ozbiljnog naleta vrućine barem do sredine 8 mjeseca.

Naprotiv nastavilo bi se ili normalno, ili razmjerno svježe vrijeme.  Uz to se ponovno aktualizira pitanje relativno nestabilnog 8. mjeseca.

Međutim kad u nas nema velikih vrućina, onda ih negdje mora biti, tako da će velike vrućine ponovno pogoditi zapadni i jugozapadni dio Europe, osobito se to odnosi na Portugal, Španjolsku i Francusku.

Ipak događalo se i prije, iako ćemo ponovno biti svjedoci novih bespotrebnih dramatiziranja i dizanja panike oko vrućina ljeti, koje se povezuju sa izmišljenim “ antropogenim klimatskim promjenama “ ili po starom nazivu “ globalnim zagrijavanjem “

Poslijednja izmjena danaSubota, 20 Srpanj 2019 09:40
 
index Instagram400x230 youtube