Vremenska prognoza za HR i BIH [svakodnevna]

Jutrošnji i današnji snijeg, nerijetko obilniji u Alpskim gorskim područjima i jučerašnja karta Europe, su sve samo ne ljetne karakteristike vremena.

Neobično za najtopliji mjesec u godini definitivno!!

Mnogi negativni rekordi su oboreni diljem Europe, počevši od Skandinavije do Nizozemske, Francuske i Njemačke.

O tome naravno nema spomena, ali je zato bilo velike drame oko tri četiri dana vrućine krajem 6. mjeseca u Francuskoj i Španjolskoj, što po njima ipak ispada ljeti " nenormalnije ", a kao " normalnije " je sada ovo negativno odstupanje.

Tek da se sjetimo davnih izjava još prije tridesetak godine o " nestanku snijega u Alpama tokom zime, gašenjem skijališta i snijeg će biti stvar prošlosti ".

S druge strane bilo je izjava " Europa će se neizdrživo pržiti u paklenim vrućinama, širiti će se pustinje, otopiti će se sav led na Polovima i obalni gradovi će poplivati "

Bilo je tu još mnogo znanstvene fantastike i fikcije, koja se povezivala također sa fikcijom nazvanom " antropogeno globalno zagrijavanje ili klimatskim promjenama ".

U sadašnjosti smo dočekali da zadnjih godina na sjevernoj Hemisferi imamo iznadprosječne količine snijega. Snijeg pada i u područjima gdje inače ne bi trebao padati, kao npr. sjever Afrike, obale Sredozemlja itd. itd.

Led nad Arktikom i Antarktikom je stabilan, tako da nismo ni poplivali, a bome nećemo se ni pržiti.
Štoviše, evo stigla je polovina najtolijeg mjeseca u godini, a zadnjih dana smo morali i duge rukave nosati, vjerovatno zbog " klimatskih promjena ".

Ne brinite stiže ljeto i ljetne vrućine ponovno krajem ovog mjeseca, a s njima i nove drame oko " globalnog zagrijavanja ", jer nekima je očigledno " čudna " vrućina ljeti, a neprimjerena svježina i hladnoća su kao " normalniji ".

Možda bi se svi trebali " čuditi " vrućini na kraju 7. mjeseca!?

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 15 Srpanj 2019 15:08
 
index Instagram400x230 youtube